Allround Medewerker Pensioenservice

3 augustus 2020

Heb jij minimaal 3 jaar ervaring in de pensioenadministratie bij een pensioenuitvoerder of verzekeraar? Zit klantgerichtheid in je DNA en ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Dan is deze functie wat voor jou!

 

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke pensioenuitvoerder. We ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. We koppelen hoge kwaliteit aan praktisch en persoonlijk advies. Het draait om het resultaat en de houdbaarheid op de lange termijn, we laten ons niet leiden door de waan van de dag.

Blue Sky Group heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze klanten waarderen ons dan ook in het bijzonder om ons vakmanschap en de persoonlijke dienstverlening. Naast al het werk wat er verzet wordt is er ook veel ruimte voor andere leuke activiteiten, zoals maandelijkse borrels, sportevents, verschillende teamuitjes en natuurlijk de jaarlijkse wintersporttrip! Design werkplekken en een super bedrijfsrestaurant zijn de kers op de taart.

De afdeling Pensioenservice

De afdeling Pensioenservice bestaat uit drie (klant)teams en een team pensioenspecialisten. Wegens uitbreiding van werkzaamheden wordt er gewerkt aan de opbouw van een 4ee (klant)team (10-15 fte). De afdeling bestaat nu uit 35 medewerkers en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de pensioenregelingen van 9 pensioenfondsen. De primaire resultaatgebieden van de afdeling zijn de rechten- en uitkeringenadministratie en communicatie daarover. Persoonlijke voorlichting in 1 op 1 gesprekken en in (groeps)presentaties wordt meer en meer belangrijk. De afdeling is volop in ontwikkeling naar verdere digitalisering van de processen. Tegelijkertijd zijn we een nieuwe klantbedieningsvisie aan het implementeren waardoor we een meer persoonlijke band met de deelnemer opbouwen.

 

Continu verbeteren is belangrijk. Iedereen op de afdeling heeft de cursus Orange Belt en/of Green Belt LEAN gevolgd. Je werkt in een team van enthousiaste collega’s, die teamgeest hoog in het vaandel hebben staan.

 

Jouw profiel

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, aangevuld met het vakdiploma Adviseur Vermogen. Als je op dit moment studeert voor Adviseur Pensioenen is dat een pre. Ook een training Klantgericht telefoneren is een pre.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de pensioenbranche en aantoonbare ervaring in klantcontact.
 • Je omarmt onze kernwaarden betrokken, samenwerken, doortastend en het stapje extra.
 • Je hebt een klantgerichte instelling. Je bezit goede sociale vaardigheden: zowel mondeling als schriftelijk. Je toont initiatief en bent creatief in je oplossingen.
 • Je krijgt energie van het meewerken aan procesoptimalisatie. Je hebt praktijkervaring met de LEAN methodiek en bent in bezit van minimaal een Orange Belt diploma.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Belangrijkste werkzaamheden

Je werkzaamheden binnen het klantteam zijn veelzijdig en er wordt van je verwacht dat je allround inzetbaar bent binnen alle facetten van de pensioenadministratie en dat je dit net zo makkelijk in het Nederlands als in het Engels doet. Hieronder valt onder andere het afhandelen van de correspondentie van deelnemers. Je staat klanten (deelnemers, gepensioneerden, instanties en werkgevers) telefonisch en mondeling te woord (zowel individueel als in groepsverband), handelt diverse soorten mutaties op pensioengebied af en je hebt een oog voor procesverbeteringen

 • Voorlichting en communicatie: Het verzorgen van voorlichting en communicatie naar aanleiding van telefonisch en/of schriftelijk contact of tijdens een persoonlijk bezoek, zodat de deelnemers en pensioengerechtigden juist, duidelijk en volledig geïnformeerd worden over hun pensioensituatie. Ook het geven van presentaties aan groepen deelnemers en het bemensen
 • van pensioenstands bij werkgevers hoort erbij.
 • Vastleggen van mutaties: Het administratief vastleggen van de mutaties voor de deelnemers en pensioengerechtigden.
 • Pensioenberekeningen: Het vaststellen van de rechten en uitkeringen van de deelnemers aan de pensioenregeling door handmatige berekeningen en/of geprogrammeerde toepassingen.
 • Projecten: Het uitvoeren van gebruikers acceptatietesten en beoordelen van nieuwe functionaliteiten van het systeem. Ook het meewerken in LEAN projecten kan onderdeel van je werk zijn.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Het gaat om een functie voor één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Een goed salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Dit is een functie voor 32-40 uur per week.

Solliciteren?

Voor (algemene vragen) kun je contact opnemen met Geerte Korteling, P&O Adviseur, 020 – 4266 206. Stuur je sollicitatie naar solliciteren@blueskygroup.nl t.a.v. Geerte Korteling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.