Communicatieadviseur

28 april 2019

Op de afdeling Communicatie van Blue Sky Group ben jij verantwoordelijk voor de communicatie met deelnemers van verschillende pensioenfondsen. Je adviseert pensioenfondsen over de te volgen strategie, stelt communicatieplannen op en zorgt voor de uitvoering van deze plannen. Hierbij betrek je verschillende afdelingen van de organisatie. Wil je werken bij een professionele organisatie met korte lijnen en een persoonlijke benadering? Dan is deze vacature iets voor jou.

Blue Sky Group

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 87.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 22 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

De afdeling Communicatie

De afdeling Communicatie is onderdeel van de afdeling Pensioenbeheer van BSG en bestaat uit negen medewerkers. De afdeling Communicatie is verantwoordelijk voor de deelnemerscommunicatie. Doel is het creëren van pensioenbewustzijn bij de (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden. Door inzicht en overzicht te bieden, en deelnemers te activeren zelf met hun pensioen aan de slag te gaan. Dit doen wij in opdracht van verschillende pensioenfondsen.

Voor BSG verzorgt het team zowel de corporate-, marketing-, als arbeidsmarktcommunicatie. Daarnaast hebben wij een belangrijke rol in het verzorgen van de interne communicatie binnen BSG.

Wij zoeken een Communicatieadviseur

De Communicatieadviseur adviseert over de communicatiestrategie, regisseert alle communicatieactiviteiten en zorgt voor een optimale dienstverlening binnen het afgesproken budget. Je maakt samen met collega’s diverse communicatie-uitingen zoals magazines, websites, brieven en filmpjes. Je bent actief betrokken bij het vertalen van complexe boodschappen naar heldere teksten en het coördineren van communicatieactiviteiten.

De Communicatieadviseur levert een actieve bijdrage aan interne projecten of treedt zelf op als projectleider. Je specialiseert je in een of meerdere aandachtsgebieden, bij voorkeur in de online dienstverlening.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Adviseren externe en interne klanten over communicatie, het opstellen van communicatiejaarplannen en het maken van vergadernotities.
 • Creëren en monitoren van de voortgang van de communicatieactiviteiten, evalueren van deze activiteiten en regelmatige afstemming met de klant (relatiebeheer).
 • Het maken en up to date houden van verschillende (digitale) communicatiemiddelen en content.
 • Het schrijven en redigeren van teksten voor (online) nieuwsbrieven, websites, social media, brochures, presentaties en brieven.
 • Het plannen en organiseren van deelnemersbijeenkomsten voor verschillende klanten in huis en op locatie.
 • Ideeën genereren voor nieuwe communicatieproducten en praktisch uitwerken (met andere collega’s) van klantgerichte oplossingen.
 • Uitzetten van onderzoeken onder deelnemers en het opstellen van rapportages.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-communicatie- of marketingopleiding.
 • Je hebt meer dan vijf jaar werkervaring als communicatieadviseur.
 • Je bent een sociale en flexibele collega, die energie krijgt van het samen neerzetten van een mooi resultaat voor de klant.
 • Je werkt zelfstandig, gestructureerd en nauwkeurig. Je kent het belang van deadlines.
 • Je bent creatief en hebt affiniteit met pensioencommunicatie en/of financiële dienstverlening.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en sociale vaardigheden.
 • Je bent nieuwsgierig en verdiept je graag in relatief moeilijke materie, die je kunt vertalen naar begrijpelijke en duidelijke teksten.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en besluitvorming in een complexe structuur.
 • Je kunt je goed inleven in je gesprekspartner en past je gedrag aan zodat dit het meest effectief is; in een politiek gevoelige omgeving durf je ook beslissingen te nemen.

Dit is een functie voor 32 – 40 uur per week.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Solliciteren?

BSG wordt in deze procedure ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Aad Groen: 06-17448786. Je sollicitatie kun je sturen naar: agroen@groenvansolinge.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.