ESG-officer vermogensbeheer

24 maart 2020

Kan jij onze opdrachtgevers adviseren over hun ESG-beleid (environmental, social, governance) en de implementatie hiervan helpen realiseren? En vind je het een uitdaging om dit verder uit te bouwen en vorm te geven? Dan komen we graag met je in contact!

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 90.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 22 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

Vermogensbeheer

Blue Sky Group Vermogensbeheer bestaat uit ruim 40 medewerkers en adviseert opdrachtgevers over hun beleggingsbeleid, implementeert en controleert dit en rapporteert hier over. De onderwerpen waar de opdrachtgevers belang aan hechten zijn voortdurend in ontwikkeling. Blue Sky Group Vermogensbeheer laat de diensten nauw aansluiten bij de behoefte van de opdrachtgevers. ESG is de afgelopen jaren in belang toegenomen en inmiddels integraal onderdeel van het beleid van veel opdrachtgevers en BSG zelf geworden.

Wij zoeken een ESG-officer vermogensbeheer

ESG raakt veel aspecten in de keten van de dienstverlening van Blue Sky Group als fiduciair vermogensbeheerder. Je bent binnen de organisatie en naar klanten de verbindende schakel rond het vakgebied ESG. 

Je draagt zorg voor verdere integratie van ESG in alle onderdelen van de dienstverlening:

 • Beleggingsbeleid: Adviseren, opstellen en actueel houden van ESG als onderdeel van het beleggingsbeleid, in samenwerking met collega’s en klanten
 • Implementatie: Ondersteunen bij het ontwerpen van processen en de verdere implementatie van het beleid, coördineren alle ESG-gerelateerde activiteiten die uitbestedingspartners uitvoeren (stembeleid, engagement, uitsluitingen etc.)
 • Rapportage: Borgen ESG-rapportages (o.a. uitsluitingen, PRI, VBDO)
 • Communicatie: Input leveren voor de communicatie over ESG (website, jaarverslag, magazines, enz.)

 

Jouw profiel

 • Je bent tenminste HBO-geschoold en hebt een DSI-registratie.
 • Je bent een goede gesprekspartner en adviseur voor opdrachtgevers.
 • Je bent sterk in conceptueel denken en schrijven.
 • Hoofd- en bijzaken onderscheiden en prioriteren gaan je gemakkelijk af.
 • Je bent pro-actief en communiceert kernachtig.
 • Je hebt beleggingskennis (CFA- of VBA-opleiding is een pré).
 • Je hebt ruime ervaring met ESG binnen een beleggingsorganisatie.
 • Je beschikt over actuele en relevante kennis van ESG-beleid, van de praktische mogelijkheden en wat andere partijen doen.
 • Je kent de wet- en regelgeving rond ESG en de ontwikkelingen daarvan (zoals SRD2, IORP2).
 • Je hebt een netwerk binnen het ESG-vakgebied.
 • Met je overtuigingskracht krijg je ook de BSG-beleggingsexperts mee in de ESG-plannen.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een gemotiveerd en enthousiast team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van jouw werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Dit is een functie voor 32-40 uur per week.

Solliciteren?

Blue Sky Group wordt in deze procedure ondersteund door Financial Assets. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eric Ham: 06 29 06 78 43. Je sollicitatie kun je sturen naar: eric.ham@financialassets.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.