Expert Actuariaat

30 juli 2020

Op de afdeling Actuariaat bij Blue Sky Group word jij verantwoordelijk voor de actuariële dienstverlening aan enkele van onze klanten en ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de diverse rapportages en adviezen aan onze klanten. Heb jij 8-10 jaar werkervaring als actuaris bij een pensioenuitvoeringsorganisatie of een adviesbureau en ben je toe aan een nieuwe uitdagende stap in je carrière? Dan is deze vacature iets voor jou.

Wie zijn wij

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke pensioenuitvoerder. We ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. We koppelen hoge kwaliteit aan praktisch en persoonlijk advies. Het draait om het resultaat en de houdbaarheid op de lange termijn, we laten ons niet leiden door de waan van de dag. Op ons kantoor in Amstelveen werken wij met ongeveer 175 collega’s voor grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, IFF, SNS Reaal en Philips. Wij hebben circa 185.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 24 miljard. Enkele typeringen van onze klanten en medewerkers: ‘wat een vakmanschap’, ‘het voelt als echt persoonlijke dienstverlening’, ‘overdag wordt er hard gewerkt en tegelijkertijd is er ook veel ruimte om leuke dingen samen te doen zoals vrijmibo’s, veel sportevents en teamuitjes’. Fijne werkplekken en een super bedrijfsrestaurant zijn de kers op de taart.

De afdeling Actuariaat

Het Actuariaat heeft een belangrijke rol binnen Blue Sky Group. Vrijwel alle bedrijfsprocessen hebben een actuariële component of hebben raakvlakken met het Actuariaat. Naast de actuariële werkzaamheden zoals het verzorgen van het actuariële jaarwerk, het opstellen van premienota's, herverzekeringsnota's en actuariële factoren, is het Actuariaat betrokken bij vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. Door de centrale rol van het Actuariaat binnen de organisatie is de afdeling nauw betrokken bij het adviseren van onze klanten over wijzigingen in de wetgeving, en het vertalen hiervan naar oplossingen binnen onze organisatie. Daarbij is er oog voor de praktijk van de pensioenuitvoering: op deze manier wordt bijgedragen aan een correcte en tijdige uitvoering van regelingen die begrijpelijk zijn voor de deelnemers.

De afdeling wordt met de invulling van deze vacature uitgebreid van 8 naar 9 medewerkers.

Jouw profiel

 • Je hebt academische werk- en denkniveau en hebt een kwantitatieve opleiding actuariële wetenschappen, econometrie of wiskunde op universitair niveau afgerond. Daarnaast beschik je over een afgeronde opleiding tot actuaris AG.
 • Je hebt acht tot tien jaar werkervaring in de actuariële dienstverlening bij een afdeling actuariaat van een pensioenuitvoeringsorganisatie of een actuarieel adviesbureau.
 • Je beschikt over een diepgaande kennis van en ervaring met actuariële advisering over pensioenregelingen (onder andere ondernemingspensioenfondsen en wettelijke voorzieningen).
 • Je bent klantgericht en met je inhoudelijke kennis help je klanten bij het kiezen van de beste oplossing.
 • Je bent initiatiefrijk en vindt het leuk om binnen een groeiende organisatie te zoeken naar mogelijkheden voor verbetering, zowel binnen de organisatie als voor onze klanten.
 • Je bent flexibel. Zowel in de samenwerking met collega’s en klanten als in de inhoudelijke uitwerking van actuariële vraagstukken zoek je naar oplossingen die goed zijn voor alle partijen.
 • Je bent een conceptueel denker die in staat is complexe situaties in het geheel te bezien en eenvoudig uit te leggen aan anderen. Hierdoor kom je tot goede oplossingen voor onze klanten en werk je mee aan een efficiënte uitvoering hiervan.
 • Je organiseert je werk en zorgt samen met je collega’s dat het werk op tijd en volgens de juiste procedures geleverd wordt.

Dit is een functie voor 32 – 40 uur per week.

Wij zoeken een Expert Actuariaat

De Expert is een inhoudelijke expert op senior niveau met een specialisme op een of meerdere gebieden. De Expert draagt zorg voor een inhoudelijk hoogwaardige actuariële uitvoering en advisering voor complexe klanten en situaties. Hierdoor liggen er veel uitdagingen in je werk.

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • De uitvoering van diverse actuariële werkzaamheden (opstellen actuarieel jaarwerk, periodieke berekening dekkingsgraden en Vereist Eigen Vermogen, opstellen premienota’s en herverzekeringsnota’s), met ondersteuning van medior of junior actuarissen.
 • Inhoudelijk richting geven aan de pensioenuitvoering bij wijzigingen en projecten, en bij implementatie van nieuwe klanten in de pensioenadministratie. Inhoudelijke verantwoordelijkheid voor implementatie van nieuwe klanten en wijzigingen voor zover deze betrekking hebben op actuariële werkzaamheden.
 • Een voortrekkersrol bij het inhoudelijk uitwerken van nieuwe ontwikkelingen en van complexe adviesvraagstukken.
 • Inhoudelijke verantwoordelijkheid voor complexe actuariële berekeningen.
 • Zorg dragen dat de actuariële programmatuur voor jouw klanten up to date is en samen met de overige senior actuarissen richting geven aan de doorontwikkeling van de actuariële programmatuur.
 • Op verzoek van de klant uitwerken van adviesvragen. Ten behoeve van onze klanten en voor onze uitvoeringsorganisatie op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en de (mogelijke) gevolgen daarvan voor de pensioenuitvoering.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Solliciteren?

Blue Sky Group wordt in deze procedure ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter van Solinge: 06-30 05 66 62. Je sollicitatie kun je sturen naar: pvansolinge@groenvansolinge.nl.