Functioneel analist

27 november 2019

Op de afdeling Functioneel Beheer Pensioenen word jij verantwoordelijk voor de inrichting van het pensioenadministratiesysteem, deelnemersportaal en pensioenplanners van meerdere pensioenfondsen. Heb je ten minste vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie en heb je zin om ons team van analisten te komen versterken? Dan maken we graag kennis met je!

Wie zijn wij?

Blue Sky Group is een onafhankelijke pensioenuitvoerder. We ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. We koppelen hoge kwaliteit aan praktisch en persoonlijk advies. Het draait om het resultaat en de houdbaarheid op de lange termijn, we laten ons niet leiden door de waan van de dag.

 

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 90.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 22 miljard.

 

Blue Sky Group heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze klanten waarderen ons dan ook in het bijzonder om ons vakmanschap en de persoonlijke dienstverlening. Naast al het werk wat er verzet wordt is er ook veel ruimte voor andere leuke activiteiten, zoals maandelijkse borrels, sportevents, verschillende teamuitjes en natuurlijk de jaarlijkse wintersporttrip! Design werkplekken en een super bedrijfsrestaurant zijn de kers op de taart.

Functioneel Beheer Pensioenen

De afdeling Functioneel Beheer Pensioenen (15 medewerkers) maakt deel uit van het bedrijfsonderdeel Pensioenbeheer. De afdeling werkt nauw samen met alle afdelingen binnen Pensioenbeheer zoals de afdeling Pensioenservice, Communicatie en Actuariaat en bestaat uit een team met functioneel beheerders en een team met functioneel analisten.

Het team van functioneel analisten (6 collega’s) is verantwoordelijk voor de inrichting van het pensioenadministratiesysteem, deelnemersportaal en pensioenplanners van meerdere pensioenfondsen. Dit doe je door aanpassingen in wet en regelgevingen of nieuwe pensioenregelingen te vertalen naar werkende software voor onze pensioenadministratiesystemen.

Jouw taken zijn het analyseren, ontwerpen/beschrijven, testen en communiceren van de wijzigingen binnen de organisatie. Je bent betrokken bij innovatieprojecten en de implementatie van nieuwe klanten.

Wij zoeken een Functioneel Analist

In deze brede en zelfstandige functie ben je verantwoordelijk voor:

 • De technische inrichting van de pensioenadministratie(systemen) zodanig dat de reglementbepalingen juist worden verwerkt. Dit betekent dat je technische eisen en wensen formuleert die ertoe leiden dat de pensioenbedragen correct kunnen worden vastgesteld.
 • Het verwerken van de pensioenadministratie en reglementen bij overname van pensioenaanspraken van nieuwe klanten, zodanig dat deze in de pensioenadministratie van BSG passen. Je analyseert de over te dragen gegevens van de vorige uitvoerder en stelt vast of de overgedragen pensioenaanspraken juist zijn.
 • Het gezamenlijk met collega’s van betrokken afdelingen opstellen en controleren van impactanalyses, zodat (voorgestelde) wijzigingen op diverse aspecten kunnen worden geanalyseerd.
 • Het ontwikkelen, toepassen en onderhouden van testmethodes en de testomgeving van de pensioenadministratiesystemen om een zo stabiel mogelijk pensioensysteem te verkrijgen.
 • Het inrichten / ontwikkelen van de online pensioenplanners. Je formuleert de functionele en technische wensen en eisen hiervoor en definieert de vast te leggen gegevens en de gewenste interfacing.
 • Het applicatiebeheer van front- en mid-office applicaties, zodat de systemen optimaal afgestemd zijn op de wensen van de organisatie.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding Actuarieel Rekenaar.
 • Je hebt ten minste 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in de pensioen- en/of verzekeringsbranche.
 • Je hebt kennis van de aandachtsgebieden Pensioen en Pensioenadministratiesystemen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het ontwerpen en bouwen van systemen, van programmeertaal en conversiestrategieën en van het beheer van applicaties.
 • Kennis van en aantoonbare ervaring met project- en kwaliteitsmanagement is een voorwaarde.
 • Je omarmt onze kernwaarden: betrokken, samenwerken, doortastend en het stapje extra.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, neemt initiatief, maar ook verantwoordelijkheid.
 • Je kent het belang van deadlines, bent flexibel & pragmatisch en schrikt niet van stress-situaties.
 • Je bent sociaal en communicatief zeer vaardig en werkt graag in teamverband.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.

Dit is een functie voor 32 – 40 uur per week.

Wij bieden

Een afwisselende baan met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een goed salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Solliciteren?

Blue Sky Group wordt in deze procedure ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter van Solinge: 06-3005 6662. Je sollicitatie kun je sturen naar: pvansolinge@groenvansolinge.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.