HR Adviseur

22 januari 2021

Vind jij het leuk bij te dragen aan de groei- en veranderambitie van BSG en wil jij je breed ontwikkelen in het HR-vak? Heb jij vijf jaar ervaring als HR Adviseur in de zakelijke dienstverlening? En wil je werken bij een professionele organisatie met korte lijnen en een persoonlijke benadering? Dan is deze vacature iets voor jou.

Wie zijn wij?

De best mogelijke pensioenvoorziening voor deelnemers van pensioenfondsen. Voor minder doen we het niet bij Blue Sky Group. Wij streven naar ‘meer voor nu en later’. Dat gaat niet alleen over meer geld. Het gaat ook over meer aandacht, service, inzicht en overzicht. Als allround pensioenuitvoerder nemen we pensioenfondsen en hun bestuurders graag werk uit handen. Zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun daadwerkelijke bestuurswerk. In het vertrouwen dat zaken als pensioenadministratie, bestuursondersteuning en vermogensbeheer bij ons in goede handen zijn.

Op ons kantoor in Amstelveen werken wij met ongeveer 200 collega’s voor grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, IFF, SNS Reaal en Philips. Wij hebben circa 200.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 24 miljard.

Als betrokken pensioenspecialist weten we wat er speelt bij onze opdrachtgevers en hun deelnemers. We werken in onze compacte, informele organisatie goed samen langs korte lijnen tussen onze vakmensen en met onze opdrachtgevers. We zijn betrokken bij onze klanten en bij elkaar. Persoonlijk contact vinden we belangrijk. Digitaal in deze coronatijd en daarna weer via maandelijkse borrels, sportevenementen, teamuitjes en de jaarlijkse skitrip.

De afdeling HR

De pensioenwereld lijkt misschien saai, maar het tegendeel is waar! De sector is volop in beweging als gevolg van het op handen zijnde Pensioenakkoord, veranderingen in wet- en regelgeving en algemene trends als individualisering en automatisering. Daarnaast heeft BSG een aantal nieuwe klanten aan zich weten te binden, waardoor we aan het groeien zijn.

De afdeling HR speelt een centrale rol bij het faciliteren van deze groei en verandering. Van werving & selectie tot verzuimbegeleiding, van het opstellen van nieuwe functieprofielen en adviesaanvragen voor de OR tot het bedenken en implementeren van een nieuwe post-corona-thuiswerkvergoeding. De werkzaamheden zijn een combinatie tussen gevarieerde, reguliere HR taken en projecten gericht op verbetering. Om bij te kunnen dragen aan de groei- en veranderambitie van BSG wordt de afdeling uitgebreid met een derde HR adviseur. De afdeling bestaat dan uit 3 HR adviseurs, die ieder een deel van de organisatie bedienen, en een HR Manager.

We zoeken een HR adviseur

Als HR adviseur heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Werving en selectie, arbeidsmarktcommunicatie en onboarding; 
 • Adviseren en begeleiden van managers en medewerkers bij in-, door- en uitstroom; 
 • Verzorgen van de salaris- en personeelsmutaties;
 • Verzuimbegeleiding van (langdurig) arbeidsongeschikte medewerkers;
 • Verbeteren van HR processen en zorg dragen voor de implementatie en uitvoering daarvan;
 • Samen met de HR manager initiëren en begeleiden van diverse projecten.

Dit is een functie voor 36-40 uur per week.

Jouw profiel

 • Je hebt WO werk-en denkniveau en een opleiding op het gebied van HR, arbeidsrecht of bedrijfskunde.
 • Je hebt vijf tot zeven jaar werkervaring, waarvan tenminste vijf jaar in een brede, soortgelijke HR functie, bij voorkeur in de zakelijke dienstverlening.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder arbeidsrecht, ontslagrecht en aanverwante regelingen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de verschillende deelgebieden van HR, zoals verzuim, arbeidsvoorwaarden, werving en selectie, talent en ontwikkeling, etc.
 • Je bent klantgericht, pro-actief en initiatiefrijk en gericht op samen mooie resultaten neerzetten.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, bent organisatiesensitief en een overtuigende gesprekspartner.
 • Je bent enthousiast, secuur en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je omarmt onze kernwaarden betrokken, samenwerking, doortastend en stapje extra.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Solliciteren?

Graag! Blue Sky Group wordt in deze procedure ondersteund door Rvdb. Je kunt solliciteren via de site van Rvdb. Je kunt er op rekenen dat je binnen vijf werkdagen een eerste reactie op je sollicitatie ontvangt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Iris Doornbos (06-11480997, i.doornbos@rvdb.nl) en Mirjam Honders (06-15276582, m.honders@rvdb.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.