Investment strategist

3 maart 2021

Ben jij een strateeg voor het aandachtsgebied liquide beleggingscategorieën en heb je consulting skills? Wil jij onze opdrachtgevers helpen adviseren over hun beleggingen in die categorieën? Dan maken we graag kennis met je!

Wie zijn wij?

De best mogelijke pensioenvoorziening voor deelnemers van pensioenfondsen. Voor minder doen we het niet bij Blue Sky Group. Wij streven naar ‘meer voor nu en later’. Dat gaat niet alleen over meer geld. Het gaat ook over meer aandacht, service, inzicht en overzicht. Als allround pensioenuitvoerder nemen we pensioenfondsen en hun bestuurders graag werk uit handen. Zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun daadwerkelijke bestuurswerk. In het vertrouwen dat zaken als pensioenadministratie, bestuursondersteuning en vermogensbeheer bij ons in goede handen zijn.

Als betrokken pensioenspecialist weten we wat er speelt bij onze opdrachtgevers en hun deelnemers. We werken in onze compacte, informele organisatie goed samen langs korte lijnen tussen onze vakmensen en met onze opdrachtgevers. We zijn betrokken bij onze klanten en bij elkaar. Persoonlijk contact vinden we belangrijk. Digitaal in deze coronatijd en daarna weer via maandelijkse borrels, sportevenementen, teamuitjes en de jaarlijkse skitrip.

De afdeling Investment Strategy

De afdeling Investment Strategy bestaat uit een sterk team van enthousiaste professionals. Vanuit de fiduciaire rol zijn de teamleden samen verantwoordelijk voor de beleidsadvisering over de beleggingen van onze opdrachtgevers. Hierbij spelen de doelstelling en verplichtingen van de opdrachtgevers, hun risicohouding, hun investment beliefs, ESG, praktijkgericht onderzoek en onze visie op de economie en financiële markten een belangrijke rol.

 

De advisering vindt plaats in overleg met de fondsbesturen, voor wie we een trusted partner zijn. Er is dan ook regelmatig contact met de besturen en hun commissies.

Investment Strategy werkt nauw samen met andere afdelingen binnen Vermogensbeheer: Portfolio Management, Account Management, Performance & Risk en Mid-Office Beleggingen. En ook met afdelingen buiten Vermogensbeheer, zoals Actuariaat en Bestuurszaken.

Wij zoeken een investment strategist

De opdrachtgevers van Blue Sky Group beleggen in de financiële markten op basis van beleidsuitgangspunten. Die uitgangspunten liggen vast in het beleggingsbeleid, investment cases en economische verwachtingen en scenario’s. Deze worden met grote regelmaat geactualiseerd. De afdeling Investment Strategy werkt hiervoor nauw samen met de collega’s van de afdeling Portfolio Management. Daarnaast is er contact met externe researchproviders en externe vermogensbeheerders.

 

De investment strategist heeft als voornaamste aandachtsgebieden:

 • Actueel houden van de beleidsvisie op de liquide beleggingscomponenten binnen aandelen en vastrentende waarden en de bijbehorende investment cases.
 • Ontwikkelen en actueel houden van een raamwerk voor de beoordeling van de passendheid van de beleggingscategorieën. Het raamwerk heeft kwantitatieve en kwalitatieve elementen en sluit aan op het raamwerk dat voor illiquide beleggingen wordt toegepast
 • Onderzoek doen naar toegevoegde waarde van aanpassing van het palet van beleggingscomponenten
 • Input leveren voor portefeuille-allocatie die plaatsvindt in ALM- en SAA-advisering
 • Meewerken binnen de afdeling Investment Strategy bij adviestrajecten rond optimalisatie van de allocaties

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante academische opleiding afgerond, aangevuld met een post-graduate opleiding (VBA, CFA, etc.) en een DSI-registratie
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring binnen institutioneel vermogensbeheer voor pensioenfondsen, bij voorkeur in een strategie- of adviesrol;
 • Je denkt vanuit de opdrachtgevers en hun beleidsprocessen: pensioenfondsbesturen
 • Je bent een teamspeler die verantwoordelijkheid neemt
 • Je hebt ‘consultancy skills’. Competenties waar we daarbij aan denken zijn: analytisch denken en gestructureerd werken, goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en verbaal kernachtig communiceren), resultaatgericht en proactief
 • Je bent in staat om complexe materie consistent en zo eenvoudig mogelijk weer te geven.
 • Je hebt actuele kennis van:

  -liquide beleggingscategorieën

  -macro-economische en financiële theorie en praktijk

  -financiële markten en scenario’s

  -risico’s, waarderingen en spreads van beleggingscategorieën
 • Je omarmt onze kernwaarden betrokken, samenwerken, doortastend en het stapje extra.
 • ​Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Het gaat om een functie voor één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Een goed salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Dit is een functie voor 40 uur per week.

Solliciteren?

Blue Sky Group wordt in deze procedure ondersteund door Financial Assets. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eric Ham: 06-29067843. Je sollicitatie kun je sturen naar: eric.ham@financialassets.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.