Investment Strategist met ALM-ervaring

1 november 2018

Kan jij onze opdrachtgevers adviseren over hun strategisch beleggingsbeleid op basis van je ALM-analyses? Ben je toe aan een volgende stap en wil je je verbreden tot een allround investment strategist? Dan maken we graag kennis met je.

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 21 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

Afdeling Investment Strategy

De afdeling Investment Strategy vormt een sterk team van enthousiaste professionals dat vanuit zijn fiduciaire rol samen verantwoordelijk is voor de beleidsadvisering over de beleggingen van onze opdrachtgevers. Hierbij spelen de doelstelling en verplichtingen van onze opdrachtgevers, hun risicohouding, hun investment beliefs, praktijkgericht onderzoek en onze visie op de economie en financiële markten een belangrijke rol. 

De advisering vindt plaats in overleg met de fondsbesturen, voor wie we een trusted partner zijn. Er is dan ook regelmatig contact met de besturen en hun commissies.

Investment Strategy werkt nauw samen met andere afdelingen binnen Vermogensbeheer: Portfolio Management, Account Management, Performance & Risk en Mid-Office Beleggingen. En ook met afdelingen buiten Vermogensbeheer, zoals Actuariaat en Bestuurszaken.

Wij zoeken een investment strategist met ervaring in ALM

De pensioenfondsbesturen, de opdrachtgevers van Blue Sky Group, baseren hun strategisch beleggingsbeleid op ALM-analyses. Daarmee wordt de basis van de allocatie naar aandelen, vastrentende waarden, vastgoed en de mate van afdekking (valuta, rente, inflatie) bepaald en getoetst. Deze top-line asset allocatie wordt daarna verder ingevuld met meer gedetailleerde studies. Om verder te bouwen aan deze dienstverlening zoeken wij een ALM’er die toe is aan een vervolgstap bij een fiduciair vermogensbeheerder.

De investment strategist heeft als voornaamste aandachtsgebieden:

 • Pensioenfondsbesturen schriftelijk en in vergaderingen adviseren over hun beleggingsbeleid op het hoogste strategische niveau
 • Voor fondsbestuurders en binnen de organisatie gesprekspartner zijn voor alle onderwerpen die ALM-gerelateerd zijn (zoals VEV, rendementen voor herstelplannen en haalbaarheidstoetsen)
 • Actueel houden van het ALM-model
 • Aansluiten ALM-model op consistent framework van verwachte rendementen en risico’s ten behoeve van de meer gedetailleerde studies

De aandachtsgebieden worden ingevuld samen met zes collega’s binnen Investment Strategy die hiervoor de afgelopen jaren de basis hebben gelegd.

Op basis van je ervaring krijg je de ruimte om bij te dragen aan andere onderzoeken en projecten binnen de afdeling Investment Strategy. Daarmee heb je de mogelijkheid je in enige jaren te ontwikkelen tot een allround beleggingsstrateeg, bijvoorbeeld door je kennis op het gebied van vastrentende waarden, renteafdekking of illiquide beleggingen uit te breiden en in te zetten.

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante academische opleiding afgerond
 • Je hebt deze aangevuld met een post-graduate opleiding (zoals CFA, FRM, VBA) en een DSI-registratie, of bent bereid deze te behalen
 • Je hebt tenminste 3 jaar relevante werkervaring binnen ALM-consultancy of ALM vanuit institutioneel vermogensbeheer
 • Je hebt kennis van

  - Asset Liability Management (ervaring met het Glass-pakket van Ortec is een pré)

  - strategische assetallocatie en matching

  - pensioenfondsen en de relevante wet- en regelgeving
 • Je gebruikt deze kennis voor:

  - advisering van onze opdrachtgevers m.b.t. hun ALM-beleggingsbeleid en ALM-gerelateerde onderwerpen

  - de daarvoor benodigde analyses, modellen en processen
 • Tenslotte herken je jezelf in de volgende omschrijvingen:

  - Analytisch

  - Teamspeler die verantwoordelijkheid neemt

  - Goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en verbaal kernachtig communiceren)

  - Overtuigingskracht

  - Denkend vanuit de opdrachtgever

  - Proactief

Wij bieden

Een afwisselende baan in een gemotiveerd en enthousiast team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van jouw werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Dit is een functie voor 40 uur per week.

Solliciteren?

Blue Sky Group heeft de werving & selectie voor deze vacature exclusief uitbesteed aan Partners at Work. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Reichmann, Partners at Work, telefoon 06-46238666 of email: i.reichmann@partnersatwork.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.