Investment Writer - Vermogensbeheer

22 november 2018

Blue Sky Group Vermogensbeheer zoekt een parttime medewerker voor het opstellen en schrijven van beleidsstukken en het verhogen van de kwaliteit daarvan. Vind je het daarnaast een uitdaging om de vertaalslag te maken naar toegankelijke teksten? Dan komen we graag met je in contact.

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) Vermogensbeheer is onderdeel van de Blue Sky Group: een onafhankelijke, uitvoerende organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 90.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 22 miljard.

BSG Vermogensbeheer bestaat uit ruim 40 medewerkers en adviseert opdrachtgevers over hun beleggingsbeleid, implementeert en controleert dit en rapporteert hier over. BSG Vermogensbeheer laat de diensten nauw aansluiten bij de behoefte van de opdrachtgevers en vertaalt relevante beleggingsinformatie en marktupdates naar begrijpelijke teksten voor bestuurders en commissies.

Wij zoeken een Investment Writer voor Vermogensbeheer

De beleidscyclus rondom vermogensbeheer raakt veel aspecten in de keten van dienstverlening die we als fiduciair vermogensbeheerder aanbieden. Je bent binnen de organisatie een verbindende schakel en verantwoordelijk voor het schrijven en uitwerken van beleidsstukken. Je bent betrokken bij diverse taken:

  • Het schrijven van reguliere rapportageteksten voor maand- en kwartaalcycli in nauwe samenwerking met alle betrokken interne afdelingen (o.a. Beleggingsstrategie, Portfolio Management en Performance & Risk);
  • Het begeleiden van de interne documentencyclus;
  • De kwaliteitsbewaking van beleidsstukken;
  • De vertaling van relevante updates naar toegankelijke teksten voor besturen en commissies.

De rol maakt onderdeel uit van de afdeling Account Management die dicht bij de klanten opereert. Het gaat om een parttime functie (indicatief 20 uur) die in onderling overleg in te vullen is. Het volgen van cursussen en opleidingen is nadrukkelijk mogelijk. Een economische achtergrond (bv. CFA) of affiniteit met vermogensbeheerthema’s is noodzakelijk.

Jouw profiel

  • Je hebt ervaring met het schrijven, structureren en beoordelen van institutionele beleggingsstukken;
  • Je beschikt over basiskennis van financiële markten en pensioenfondsthematiek;
  • Je hebt een sterke Nederlandse taalvaardigheid;
  • Je kunt kort en bondig formuleren en prioriteiten stellen gaat je gemakkelijk af;
  • Je bent meedenkend en proactief;
  • Je communiceert kernachtig.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een gemotiveerd en enthousiast team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van jouw werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Dit is een functie voor 20-24 uur per week. Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

Solliciteren?

Je sollicitatie kun je sturen naar solliciteren@blueskygroup.nl t.a.v. Nienke van Koningsveld. 

Bij inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Hilko de Brouwer, Hoofd Account Management, 020 – 4266 362. Bij algemene vragen: Nienke van Koningsveld, P&O Manager, 020 – 4266 205.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.