Kwantitatieve investment strategist

25 februari 2019

Kan jij onze analyses voor de beleggingsstrategie versterken met je kwantitatieve inzichten? Heb je niet alleen kennis van kwantitatieve methoden en technieken, maar ook van assetallocatie, economische ontwikkelingen en financiële markten? Dan maken we graag kennis met je!

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 21 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

Afdeling Investment Strategy

De afdeling Investment Strategy vormt een sterk team van enthousiaste professionals. Vanuit de fiduciaire rol zijn de teamleden samen verantwoordelijk voor de beleidsadvisering over de beleggingen van onze opdrachtgevers. Hierbij spelen de doelstelling en verplichtingen van de opdrachtgevers, hun risicohouding, hun investment beliefs, praktijkgericht onderzoek en onze visie op de economie en financiële markten een belangrijke rol.

De advisering vindt plaats in overleg met de fondsbesturen, voor wie we een trusted partner zijn. Er is dan ook regelmatig contact met de besturen en hun commissies.

Investment Strategy werkt nauw samen met andere afdelingen binnen Vermogensbeheer: Portfolio Management, Account Management, Performance & Risk en Mid-Office Beleggingen. En ook met afdelingen buiten Vermogensbeheer, zoals Actuariaat en Bestuurszaken.

Wij zoeken een kwantitatieve investment strategist

Pensioenfondsbesturen, de opdrachtgevers van Blue Sky Group, baseren hun beleggingsbeleid op diepgaande analyses. Deze analyses hebben kwalitatieve en kwantitatieve componenten. Voor de verbetering van het kwantitatieve aspect zoekt de afdeling versterking.

De kwantitatieve investment strategist heeft als voornaamste aandachtsgebieden:

 • Onderzoeken van tijdreeksen van markten, economische ontwikkelingen en beleggingscategorieën met als doel het beleggingsbeleid van de klanten te optimaliseren.
 • Ontwikkelen van dynamische beleggingsstrategieën waarmee de strategische assetallocatie actueel kan worden gehouden.
 • Meebouwen aan een consistent framework van verwachte rendementen en risico’s voor kortere, middellange en lange termijn.
 • Interpreteren van en inzicht geven in de blootstelling aan risico’s in de integrale portefeuilles van onze klanten.

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante kwantitatieve academische opleiding afgerond
 • Je hebt deze aangevuld met een post-graduate opleiding (zoals CFA, FRM, VBA)
 • Je hebt een DSI-registratie, of bent bereid deze te behalen
 • Je hebt tenminste zeven jaar relevante werkervaring binnen quant investing, financiële data-analyse of kwantitief financieel risicomanagement
 • Je hebt kennis van:

  - tijdreeksanalyse

  - strategische assetallocatie- en matchingstudies

  - financieel risicomanagement

  - gangbare data-mining en optimalisatietechnieken

  - modelleren en programmeren (bijvoorbeeld in R of Python)

  - het beheren van complexe databases
 • Je herkent jezelf in de volgende omschrijvingen:

  - analytisch

  - teamspeler die verantwoordelijkheid neemt

  - goede communicatieve vaardigheden (kernachtig formuleren)

  - overtuigingskracht

  - denkend vanuit de opdrachtgever

  - proactief

Wij bieden

Een afwisselende baan in een gemotiveerd en enthousiast team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van jouw werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Dit is een functie voor 40 uur per week.

Solliciteren?

BSG wordt in deze procedure ondersteund door Partners at Work. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Emma Patijn: 035-6940425. Je sollicitatie kun je sturen naar: e.patijn@partnersatwork.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.