Manager Actuariaat

9 december 2020

Binnen Blue Sky Group geef je leiding aan de afdeling Actuariaat, verantwoordelijk voor de actuariële dienstverlening aan onze klanten. Heb jij 8-10 jaar werkervaring als senior actuaris en beschik je over operationele en leidinggevende ervaring bij een pensioenfonds, uitvoeringsorganisatie of een adviesbureau en ben je toe aan een nieuwe uitdagende stap in je carrière? Dan is deze vacature iets voor jou!

Wie zijn wij

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke pensioenuitvoerder. We ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. We koppelen hoge kwaliteit aan praktisch en persoonlijk advies. Het draait om het resultaat en de houdbaarheid op de lange termijn, we laten ons niet leiden door de waan van de dag.

Op ons kantoor in Amstelveen werken wij met ongeveer 175 collega’s voor pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, IFF, SNS Reaal en Philips. Wij hebben circa 185.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 24 miljard.

Enkele typeringen van onze klanten en medewerkers: ‘wat een vakmanschap’, ‘het voelt als echt persoonlijke dienstverlening’, ‘overdag wordt er hard gewerkt en tegelijkertijd is er ook veel ruimte om leuke dingen samen te doen zoals vrijmibo’s, veel sportevents en teamuitjes’. Fijne werkplekken en een super bedrijfsrestaurant zijn de kers op de taart.

De afdeling Actuariaat

Het Actuariaat (9 medewerkers) heeft een belangrijke rol binnen Blue Sky Group. Vrijwel alle bedrijfsprocessen hebben een actuariële component of hebben raakvlakken met het Actuariaat. Naast de actuariële werkzaamheden zoals het verzorgen van het actuariële jaarwerk, het opstellen van premienota's, herverzekeringsnota's en actuariële factoren, is het Actuariaat betrokken bij vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie.

Door de centrale rol van het Actuariaat binnen de organisatie is de afdeling nauw betrokken bij het adviseren van onze klanten over wijzigingen in de wetgeving, en het vertalen hiervan naar oplossingen binnen onze organisatie. Daarbij is er oog voor de praktijk van de pensioenuitvoering: op deze manier wordt bijgedragen aan een correcte en tijdige uitvoering van regelingen die begrijpelijk zijn voor de deelnemers.

Wij zoeken een Manager Actuariaat

De Manager Actuariaat is de meewerkend overall manager van de afdeling Actuariaat en alle medewerkers op de afdeling, en is eindverantwoordelijk voor alle werkzaamheden op de afdeling;

 • is verantwoordelijk voor een optimale dienstverlening van Actuariaat aan haar klanten;
 • is verantwoordelijk voor het opstellen en nakomen van het afdelingsplan en –budget;
 • heeft ruime kennis om te fungeren als sparringpartner voor de medewerkers Actuariaat en om de kwaliteit te beoordelen;
 • initieert en implementeert de beleidskaders voor de afdeling en bewaakt dat binnen deze kaders de doelstellingen en processen worden uitgevoerd;
 • onderhoudt een netwerk van externe contacten en stakeholders.
 • is lid van het Management Team Pensioenbeheer, en denkt mee over de visie en strategie van Blue Sky Group;
 • werkt samen met de afdelingen Marketing en Accountmanagement bij acquisitie van nieuwe klanten en het verbeteren van de dienstverlening aan huidige klanten.

De Manager Actuariaat rapporteert aan de Directeur Pensioenbeheer en ICT.

Jouw profiel

 • Je hebt een academische werk- en denkniveau en hebt een kwantitatieve opleiding actuariële wetenschappen, econometrie of wiskunde op universitair niveau afgerond. Daarnaast beschik je over een afgeronde opleiding tot actuaris AG.
 • Je hebt acht tot tien jaar relevante werkervaring in de actuariële dienstverlening bij een afdeling actuariaat van een pensioenfonds, uitvoeringsorganisatie of een actuarieel adviesbureau. Tevens beschik je over een aantal jaren leidinggevende of projectmanagement ervaring.
 • Je omarmt onze kernwaarden betrokken, samenwerking, doortastend en stapje extra.
 • Je beschikt over brede kennis van en ervaring met actuariële advisering over pensioenregelingen (onder andere ondernemingspensioenfondsen en wettelijke voorzieningen).
 • Je beschikt over een natuurlijke leiderschapsstijl (verbindend, coachend, motiverend), neemt initiatief, bent gedreven, resultaatgericht en stressbestendig.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent extern georiënteerd en in staat om ontwikkelingen op pensioengebied te vertalen in heldere, goed onderbouwde beleidsadviezen.

Dit is een functie voor 32 – 40 uur per week

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Solliciteren?

Blue Sky Group wordt in deze procedure ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter van Solinge: 06-3005 6662. Je sollicitatie kun je sturen naar: pvansolinge@groenvansolinge.nl.