Nieuws

1 - 10 van 26 resultaten

 • 10 september 2020

  Dossier: het pensioenakkoord

  De grote lijnen van het nieuwe pensioenstelsel zijn duidelijk. Maar zoals vaak schuilt de duivel in de details. De komende periode liggen er tal van belangrijke ‘details’ op de bestuurstafel. Om besturen te helpen bij het maken van de juiste keuzes daarover, publiceren we een serie blogs waarin onze specialisten verschillende onderwerpen uitlichten.

 • 1 september 2020

  Blue Sky Group en Achmea Pensioenservices het vaakst geadviseerd aan pensioenfonds

  Uit een onderzoek van Motivaction blijkt dat adviseurs Blue Sky Group en Achmea Pensioenservices het vaakst op de shortlist zetten bij selectietrajecten voor een nieuwe uitvoerder. Pensioen Pro publiceerde een artikel met een aantal uitkomsten van het onderzoek.

 • 22 juli 2020

  Consistentie in de hele beleggingsketen is essentieel bij de implementatie van het nieuwe pensioencontract

  Consistentie en een goede samenwerking in de beleggingsorganisatie moeten een implementation shortfall voorkomen bij het invoeren van het nieuwe pensioenakkoord.

 • 17 juni 2020

  Tom Bottinga start per 1 juli als directeur Blue Sky Group

  Per 1 juli treedt Tom Bottinga toe tot het directieteam van Blue Sky Group. Als één van de vier directeuren wordt hij verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Pensioenbeheer en ICT. Zijn benoeming is onder voorbehoud van een positieve toetsing door de AFM. Hij volgt Erik Bakker op die sinds 2009 bij Blue Sky Group werkt en per 1 juli met pensioen gaat.

 • 18 mei 2020

  Jaarverslag 2019 gepubliceerd

  Het verslagjaar 2019 is voor Blue Sky Group goed verlopen. 2019 stond in het teken van een nadere uitwerking en implementatie van de nieuwe langetermijnstrategie die in 2018 is ontwikkeld.

 • 7 april 2020

  Definitieve overeenkomst met Philips Pensioenfonds getekend

  Vanaf 1 januari 2021 gaan wij de pensioenuitvoering verzorgen voor Philips Pensioenfonds. Nadat wij in februari al een intentieverklaring met Philips Pensioenfonds tekenden, is er nu ook overeenstemming over de invulling van de overeenkomst.

 • 13 maart 2020

  Door extra maatregelen coronavirus werken we vanuit huis

 • 4 maart 2020

  Samenwerken is essentieel bij het meten van ESG

  ESG vormt tegenwoordig bij steeds meer vermogensbeheerders de kern van het beleggingsbeleid, maar de manier waarop ESG-factoren gemeten worden, blijft onduidelijk. Martijn Huijnen, ESG specialist binnen de afdeling Vermogensbeheer van Blue Sky Group, deed mee aan het Ronde Tafel gesprek over dit onderwerk georganiseerd door Financial Investigator.

 • 14 februari 2020

  Philips Pensioenfonds en Blue Sky Group tekenen intentieverklaring

  Philips Pensioenfonds en Blue Sky Group hebben een intentieverklaring getekend voor de uitbesteding van de pensioenuitvoering van Philips Pensioenfonds vanaf 2021. Een belangrijke stap in het proces om te komen tot een definitief contract waar wij heel blij mee zijn. We verwachten dat de onderhandelingen over het definitieve contract op korte termijn afgerond kunnen worden. Het contract met de huidige pensioenuitvoerder, PGGM, eindigt aan het einde van dit jaar.

 • 22 februari 2019

  Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen kiest voor Blue Sky Group

  Per 1 januari 2020 brengt Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen (BPL) zijn pensioenuitvoering onder bij Blue Sky Group. Blue Sky Group gaat zowel de pensioen- als de financiële administratie verzorgen. BPL verzorgt de pensioenen voor ruim 1.200 deelnemers en pensioengerechtigden en beheert een vermogen van ca. 1 miljard euro.