Jack Jonk nieuwe directeur Vermogensbeheer

11 mei 2017

Per 15 mei gaat Jack Jonk aan de slag als directeur Vermogensbeheer/CIO bij Blue Sky Group. Zijn benoeming is onder voorbehoud van een positieve toetsing door DNB en AFM. Jack Jonk zal samen met COO Jos Keijzers de directie van BSG Vermogensbeheer gaan vormen. BSG Vermogensbeheer is binnen BSG Holding verantwoordelijk voor het fiduciair vermogensbeheer en de advisering aan de opdrachtgevers. Op dit moment beheert Blue Sky Group voor haar opdrachtgevers circa 20,5 miljard euro.

Jack was hiervoor onder meer werkzaam bij Delta Lloyd Asset Management, waar hij van 2007 tot 2015 onderdeel uitmaakte van het management team. Hij was in deze periode verantwoordelijk voor de afdeling Aandelen en een deel van de periode voor de onderdelen Institutionele Klanten, Strategie en Alternatives. Recentelijk heeft hij op interim basis onder meer samengewerkt met Triodos Investment Management om hun duurzame beleggingsstrategie in beursgenoteerde bedrijven verder te ontwikkelen.

Toine van der Stee (directeur Blue Sky Group): ‘Jack heeft ruime ervaring met besturen en beleggen. Wij zijn ervan overtuigd dat hij zowel onze bestaande als nieuwe klanten op het hoogste niveau kan adviseren.’

Jack Jonk: ‘Blue Sky Group is een zeer professionele en wendbare organisatie die haar klanten door en door kent en daar de dienstverlening volledig op afstemt. Vermogensbeheer is een belangrijk onderdeel hiervan en ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s de propositie verder te versterken.’

Jack volgt Mark Burbach op die per 1 april aan de slag is gegaan als Chief Investment Officer bij Osool Asset Management in Bahrein.