Lancering Mijnwaardeoverdracht.nl

Vanaf vandaag kunnen deelnemers gebruik maken van Mijnwaardeoverdracht.nl. Deze nieuwe website optimaliseert waardeoverdrachten aan de hand van innovatieve decentrale technologie. Wij hebben deze website samen met pensioenuitvoerders APG, Nationale-Nederlanden en PGGM en platformontwikkelaar Hyfen ontwikkeld. Tijdens de World Pension Awards is de website recent uitgeroepen tot runner-up in de categorie innovatieve technologie.

Eenvoudig en snel waarde overdragen

Het regelen van een waardeoverdracht (pensioen meenemen van het ene naar het andere pensioenfonds) was ingewikkeld en tijdrovend. Mijnwaardeoverdracht.nl brengt daar verandering in. De site verbindt de administraties van partijen in de pensioensector aan elkaar met decentrale technologie. Zo is in één keer alle informatie direct beschikbaar om de verschillende opties te vergelijken en het pensioen over te dragen.

Doorlooptijd verkort tot ca. 30 minuten

Het platform is een van de eerste op blockchain gebaseerde applicaties die voor het grote publiek beschikbaar is. Doordat alle partijen real-time de benodigde informatie uitwisselen, wordt de doorlooptijd van een waardeoverdracht teruggebracht van negen maanden tot ongeveer dertig minuten. In een overzichtelijk stappenplan vergelijken deelnemers hun huidige en oude pensioenregeling en kunnen ze een weloverwogen keuze maken.

Inloggen via DigiD

Vanaf vandaag kan iedereen inloggen op Mijnwaardeoverdracht.nl met DigiD. De helft van de deelnemers die pensioen opbouwen, vindt zijn of haar pensioenuitvoerder al op het platform. De komende tijd zullen meer pensioenuitvoerders aansluiten bij het initiatief, waardoor steeds meer deelnemers de website kunnen gebruiken voor hun waardeoverdracht. Het platform moet straks dé plek zijn voor het afhandelen van waardeoverdrachten.

Screenshot mijnwaardeoverdracht