Tom Bottinga start per 1 juli als directeur Blue Sky Group

17 juni 2020

Per 1 juli treedt Tom Bottinga toe tot het directieteam van Blue Sky Group. Als één van de vier directeuren wordt hij verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Pensioenbeheer en ICT. Zijn benoeming is onder voorbehoud van een positieve toetsing door de AFM. Hij volgt Erik Bakker op die sinds 2009 bij Blue Sky Group werkt en per 1 juli met pensioen gaat.

Tom Bottinga heeft veel ervaring binnen de pensioenbranche. Als adviseur en verantwoordelijke binnen verzekeraars en uitvoeringsinstellingen, maar ook als bestuurder, toezichthouder en ondersteuner van pensioenuitvoerders. Na verantwoordelijk te zijn geweest voor ASR Pension Fund Services en Brand New Day PPI, heeft hij zich gericht op de ontwikkeling van de organisatie-adviesbureaus BoH Consult en GroupLife, die begin 2019 zijn overgenomen door IG&H.

Tom Bottinga

Toine van der Stee, algemeen directeur Blue Sky Group: “We zijn heel gelukkig met de komst van Tom. Onze strategie is gebaseerd op een toekomstige pensioenwereld met meer vrijheid en verantwoordelijkheid voor individuele pensioendeelnemers. Onze dienstverlening zal steeds meer op individuele basis en digitaal plaatsvinden. Tom beschikt over de nodige ervaring en de juiste competenties om daaraan een belangrijke bijdrage te leveren. Hij is een succesvolle ondernemer met veel kennis van de Nederlandse pensioenwereld. We zijn blij dat hij ons team komt versterken”.

Tom Bottinga: “Blue Sky Group is een prachtig bedrijf met bevlogen professionals en mooie opdrachtgevers. Ik geloof in de strategie die is uitgezet en kijk er naar uit om hieraan een bijdrage te leveren.”