Nieuws

1 - 10 van 32 resultaten

 • 15 april 2021

  PensioenPro Live: Beleggen in het nieuwe pensioenstelsel, van lifecycle tot rendementstoedeling

  Het nieuwe pensioenstelsel biedt op papier meer beleggingsvrijheid, als de deelnemer het wil, afhankelijk van de keuze van het contract. Maar wat is in de praktijk het verschil tussen lifecycle en rendementstoedeling en hoe zit het met illiquide beleggingen? En moeten pensioenfondsen in de transitiefase al actie ondernemen in de beleggingsportefeuille? Deze en andere relevante actuele vragen staan centraal tijdens 'Pensioen Pro Live', een online seminar dat PensioenPro organiseert op 21 april 2021 van 14.00 tot 15.00. In deze uitzending van maximaal een uur kan het publiek niet alleen meekijken, maar ook direct reageren en vragen stellen.

 • 11 januari 2021

  Tom Bottinga nieuwe voorzitter directie Blue Sky Group

  Tom Bottinga, directeur Pensioenbeheer, is per 1 januari 2021 benoemd tot directievoorzitter van Blue Sky Group. Hij neemt de functie over van Toine van der Stee, die na bijna 16 jaar Blue Sky Group gaat verlaten.

 • 17 december 2020

  Mars Pensioenfonds kiest voor Blue Sky Group

  Na een zorgvuldig aanbestedingsproces heeft het bestuur van Mars Pensioenfonds besloten om per 1 januari 2022 de pensioenuitvoering bij ons onder te brengen. Vanaf die datum verzorgen wij de pensioenadministratie en communicatie voor het fonds. Mars Pensioenfonds verzorgt de pensioenen voor ca. 4.000 deelnemers en pensioengerechtigden en beheert een vermogen van ca. 1,6 miljard euro.

 • 7 december 2020

  Samenwerking met Lestrade op het gebied van operational due diligence

  Voor de operational due diligence activiteiten in het selectieproces van externe vermogensbeheerders zijn we een samenwerking aangegaan met Lestrade. Door het onafhankelijke advies van Lestrade toe te voegen aan het selectieproces, bieden we onze klanten nog meer grip op de gehele keten en versterkt we onze fiduciaire propositie.

 • 4 december 2020

  Blogserie pensioenakkoord

  De grote lijnen van het nieuwe pensioenstelsel zijn duidelijk. Maar zoals vaak schuilt de duivel in de details. De komende periode liggen er tal van belangrijke ‘details’ op de bestuurstafel. Om besturen te helpen bij het maken van de juiste keuzes daarover, publiceren we een serie blogs waarin onze specialisten verschillende onderwerpen uitlichten.

 • 5 november 2020

  Lancering Mijnwaardeoverdracht.nl

  Vanaf vandaag kunnen deelnemers gebruik maken van Mijnwaardeoverdracht.nl. Deze nieuwe website optimaliseert waardeoverdrachten aan de hand van innovatieve decentrale technologie. Wij hebben deze website samen met pensioenuitvoerders APG, Nationale-Nederlanden en PGGM en platformontwikkelaar Hyfen ontwikkeld.

 • 27 oktober 2020

  Nieuwe commissaris benoemd in RvC

  Op 24 september is Dave del Canho benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van Blue Sky Group. Hij vervangt Leo Deuzeman, die per die datum is teruggetreden omdat zijn 3e en laatste termijn is afgelopen.

 • 1 september 2020

  Blue Sky Group en Achmea Pensioenservices het vaakst geadviseerd aan pensioenfonds

  Uit een onderzoek van Motivaction blijkt dat adviseurs Blue Sky Group en Achmea Pensioenservices het vaakst op de shortlist zetten bij selectietrajecten voor een nieuwe uitvoerder. Pensioen Pro publiceerde een artikel met een aantal uitkomsten van het onderzoek.

 • 22 juli 2020

  Consistentie in de hele beleggingsketen is essentieel bij de implementatie van het nieuwe pensioencontract

  Consistentie en een goede samenwerking in de beleggingsorganisatie moeten een implementation shortfall voorkomen bij het invoeren van het nieuwe pensioenakkoord.

 • 17 juni 2020

  Tom Bottinga start per 1 juli als directeur Blue Sky Group

  Per 1 juli treedt Tom Bottinga toe tot het directieteam van Blue Sky Group. Als één van de vier directeuren wordt hij verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Pensioenbeheer en ICT. Zijn benoeming is onder voorbehoud van een positieve toetsing door de AFM. Hij volgt Erik Bakker op die sinds 2009 bij Blue Sky Group werkt en per 1 juli met pensioen gaat.