Communicatieadviseur

Weet jij hoe je pensioen tot leven kan brengen en kan jij strategie, beleid en uitvoering laten samenkomen? Ben jij daarnaast een échte verbinder en neem jij graag anderen in jouw gedachten mee? Dan maken we graag kennis met je!

Wat ga je doen als Communicatieadviseur?
Als Communicatieadviseur ben jij dé sparringpartner voor een aantal pensioenfondsen als het gaat om communicatie. Je zit vol met creatieve ideeën voor hun communicatiestrategie en beleeft plezier aan het praktisch uitwerken daarvan. Een greep uit jouw werkzaamheden als Communicatieadviseur: 

 • Je stelt communicatieplannen op voor verschillende pensioenfondsen en presenteert deze aan de pensioenfondsbesturen. Je haalt hiervoor input op vanuit marktontwikkelingen, klantwensen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving;
 • Je zorgt dat de activiteiten in deze plannen worden uitgevoerd. Dit besteed je deels uit aan collega’s, externe partijen en sommige activiteiten pak je zelf op;
 • Je genereert ideeën voor het verder ontwikkelen van onze dienstverlening aan de klant en het optimaliseren van de customer journey;
 • Je zet onderzoeken uit onder deelnemers, analyseert de resultaten en vertaalt deze naar concrete communicatieoplossingen;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant en zorgt ervoor dat jullie regelmatig evalueren over de activiteiten en veel met elkaar afstemmen.

Hoe ziet de afdeling Communicatie eruit?
De afdeling Communicatie is verantwoordelijk voor de pensioencommunicatie richting pensioendeelnemers. Daarnaast vervullen wij een cruciale rol in de corporate-, marketing, en arbeidsmarktcommunicatie en het verzorgen van de interne communicatie binnen Blue Sky Group. 

Samen met onze klanten zijn wij verantwoordelijk voor het creëren van pensioenbewustzijn bij de deelnemers en pensioengerechtigden. Dit doen wij door inzicht en overzicht te bieden, door deelnemers optimaal te begeleiden bij het maken van keuzes, en door ze te activeren zelf met hun pensioen aan de slag te gaan. De afdeling bestaat uit een groeiend, toegewijd team van 15 communicatie collega’s aangestuurd door een manager communicatie.

Dit zien wij graag terug in jou:

 • Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van communicatie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een communicatiefunctie. Ervaring in de financiële dienstverlening of pensioencommunicatie is mooi meegenomen, maar geen must;
 • Je bent een strategisch denker, maar beschikt ook over een hands-on mentaliteit die nodig is om zaken in beweging te krijgen;
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en besluitvorming in complexe structuren;
 • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en weet met jouw overtuigingskracht en enthousiasme te verbinden en draagvlak te creëren.

We vragen veel maar wat mag je van ons verwachten? 
We bieden een zeer afwisselende functie binnen een omgeving waar je de ruimte krijgt om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Blue Sky Group staat garant voor een open en informele werkomgeving met korte lijnen en een persoonlijke benadering. Je komt te werken in een team van professionele enthousiaste collega’s. Samen zorgen wij met elkaar voor een goede en gezellige werksfeer. Dit merk je op kantoor, maar ook bij de diverse borrels en (sport)evenementen.

Is dat alles? Nee, want uiteraard horen daar ook bij: 

 • Een goed salaris tussen de € 4.100 en € 5.700 per maand, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering (13e maand);
 • Hybride werkomgeving: deels thuis en deels op kantoor; 
 • 30 vakantiedagen per jaar (fulltime); 
 • Goede pensioenregeling;
 • Reiskosten-/Thuiswerkvergoeding; 
 • Regeling voor een thuiswerkplek; 
 • En veel meer, zoals collectieve zorgverzekering, volop mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en trainingen, laptop en telefoon.

Waar ga je werken?
Blue Sky Group is een pensioenuitvoeringsorganisatie. Wij bieden verschillende diensten aan voor pensioenfondsen zoals het contact met de deelnemers, bestuursondersteuning en het beheer van het pensioenvermogen. Op dit moment doen we dit voor deelnemers van 10 pensioenfondsen van grote internationale ondernemingen, waaronder KLM, Philips, Mars, Staples en SNS Reaal. Met ca. 200 collega’s administreren wij voor 200.000 deelnemers. We zijn dus groot genoeg om mee te gaan en voorop te lopen in de vele ontwikkelingen in pensioenland en tevens ook klein genoeg om de werksfeer intern persoonlijk te houden en elkaar echt te kennen.

Solliciteren?
Bij Blue Sky Group verwelkomen we kandidaten van alle achtergronden met evenveel enthousiasme. Diversiteit en inclusiviteit zijn essentiële bouwstenen voor ons team, omdat we geloven dat verschillende perspectieven leiden tot innovatie en succes.

Heb je interesse in de functie van Communicatieadviseur? Stuur dan je sollicitatie via onderstaande link! Vragen? Neem contact op met Maxime Hartendorp via maxime.hartendorp@blueskygroup.nl of 06 30 49 55 07.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.                  

*
*
*
*
*