Compliance Officer Vermogensbeheer

Wil jij als compliance officer een cruciale rol spelen in het waarborgen van integriteit en naleving van wet- en regelgeving op het gebied van vermogensbeheer? Dan hebben wij de uitdaging voor jou!

Wie zijn wij?

De best mogelijke pensioenvoorziening voor deelnemers van pensioenfondsen. Voor minder doen we het niet bij Blue Sky Group. Wij streven naar ‘meer voor nu en later’. Dat gaat niet alleen over meer geld. Het gaat ook over meer aandacht, service, inzicht en overzicht. Als allround pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder nemen we pensioenfondsen en hun bestuurders graag werk uit handen. Zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun daadwerkelijke bestuurswerk. In het vertrouwen dat zaken als pensioenadministratie, bestuursondersteuning en vermogensbeheer bij Blue Sky Group in goede handen zijn.

Als betrokken pensioenspecialist en vermogensbeheerder weten we wat er speelt bij onze opdrachtgevers en hun deelnemers. We werken in onze compacte, informele organisatie goed samen langs korte lijnen tussen onze vakmensen en met onze opdrachtgevers. We zijn betrokken bij onze klanten en bij elkaar. Hybride werken is onze norm geworden, maar persoonlijk contact met collega’s blijven we belangrijk vinden. Dit doen we in de vorm van borrels, sportevenementen, teamuitjes en we vinden elkaar in de coffee corners.

Compliance Vermogensbeheer

Het bedrijfsonderdeel Vermogensbeheer van Blue Sky Group bestaat uit de lijnafdelingen Portfolio Management, Fiduciair Advies en Investment Control & Analysis en wordt ondersteund door verschillende stafafdelingen waaronder Compliance Vermogensbeheer. De compliancefunctie is een zelfstandige en onafhankelijke functie binnen Vermogensbeheer en rapporteert direct aan de Directie van Blue Sky Group Vermogensbeheer. Compliance is verantwoordelijk voor het identificeren en beheersen van compliance risico’s en is gericht op het bevorderen van en toezien op de naleving van toepasselijke wet- en regelgeving en intern beleid. Compliance bewaakt daarnaast de integriteit van de organisatie en haar medewerkers. Als compliance officer vermogensbeheer sta je midden in het veld, terwijl je met je collega’s actief bijdraagt aan de diensverlening, voor zowel Blue Sky Group als de klant!

Wij zoeken een Compliance Officer
Blue Sky Group Vermogensbeheer is op zoek naar een gedreven en enthousiaste Compliance Officer om samen met de Compliance Manager Vermogensbeheer verdere invulling te geven aan de compliance functie. Het vakgebied is, net als de financiële sector zelf, voortdurend in ontwikkeling. Het is voor Blue Sky Group van groot belang dat we opereren binnen de grenzen van de wet- en regelgeving en op een integere manier. En jij kan daar aan bijdragen. Je monitort actuele wet- en regelgeving, brengt risico’s in kaart, geeft gevraagd (en ongevraagd) advies en voert ad hoc werkzaamheden uit. De werkzaamheden zijn divers en geen dag is hetzelfde. Je werkt daarbij nauw samen met het management en met verschillende afdelingen zoals Juridische Zaken, Risk, IT, Communicatie en natuurlijk de lijnafdelingen. Je hebt een brede, adviserende en monitorende rol over uiteenlopende interessante en actuele onderwerpen.

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Het uitwerken, implementeren en monitoren van het compliance framework
 • Bijdragen aan het opstellen, beheren en uitdragen van beleid
 • Volgen van de ontwikkelingen op het gebied van financiële wet- en regelgeving
 • Adviseren van de business bij het implementeren van interne en externe normen
 • Volgen van de ontwikkelingen op het gebied van gedrag en integriteit
 • Bijdragen aan tijdige, betrouwbare en inzichtelijke managementinformatie, zoals compliance rapportages

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante, bij voorkeur juridische, HBO- of WO opleiding.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring binnen de financiële sector. Ervaring op het gebied van vermogensbeheer is een pré.
 • Je bent bekend met financiële wet- en regelgeving, zoals Wft, MiFID, AIFMD en Wwft
 • Je bent analytisch, praktisch ingesteld en beschikt over overtuigingskracht
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift
 • Je vindt het leuk om te schrijven. Je hebt oog voor detail en werkt nauwgezet
 • Je omarmt onze kernwaarden betrokken, samenwerken, doortastend en het stapje extra.
 • Je houdt van gezelligheid, vindt humor belangrijk en kan relativeren
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Ook de Engelse taal beheers je goed.


Wij bieden
Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Er heerst binnen de organisatie een platte en open cultuur waar iedereen elkaar weet te vinden. Het gaat om een functie voor één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Een goed salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Dit is een functie voor 36-40 uur per week.

Solliciteren?
Voor functie inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Sigrid Weimar, Compliance Manager VB: 06 – 2114 2687. Voor (algemene) vragen kun je contact opnemen met Sanne Schouten, HR Adviseur: 06 – 5269 5260. Stuur je sollicitatie naar solliciteren@blueskygroup.nl t.a.v. Sanne Schouten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.