Pensioenconsultant Kwaliteits- en Procesverbetering

Heb je ervaring en affiniteit met procesverbeteringen, kennisoverdracht en kwaliteitsonderzoeken binnen de pensioenbranche? Wil jij daarnaast een bijdrage leveren aan de grootste verandering in pensioenland ooit? Dan maken we graag kennis met je! 

Wat ga je doen als Pensioenconsultant?
Als Pensioenconsultant ben je samen met vijf andere Pensioenconsultants verantwoordelijk voor de kennis en kwaliteit van onze dienstverlening binnen de afdeling Pensioenservice.  Jij fungeert als linking pin tussen de afdeling Pensioenservice en andere afdelingen, waaronder: PensionTech & Innovation, Actuariaat en Pensioen Juridisch Advies. Als Pensioenconsultant rapporteer en adviseer je met jouw uitgebreide pensioenkennis aan de Manager Pensioenservice.  Jouw belangrijkste werkzaamheden: 

 • Kwaliteit bewaken en beïnvloeden: je ondersteunt onze klantteams om medewerkers op een kwalitatief hoger niveau te brengen en houden. Je voert zelfstandig analyses uit, rapporteert hierover en doet aanbevelingen; 
 • Begeleiding en ontwikkeling van medewerkers: je levert een actieve bijdrage aan de kennisontwikkeling van medewerkers op de afdeling Pensioenservice;
 • 2e controle van werkzaamheden: je controleert uitgevoerde werkzaamheden op juistheid, tijdigheid en volledigheid voordat het wordt gecommuniceerd aan de deelnemer. Door middel van steekproeven controleer je geregeld de resultaten van de werkzaamheden van de afdeling;
 • Procesverbetering: je denkt actief mee over de ontwikkelingen in de branche en vertaalt deze naar praktische processen. Hierbij geef je advies en draag je zorg voor een goede follow-up, zodat processen structureel worden verbeterd;
 • Projecten: je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van (verbeter)projecten. Hierbij monitor je de kwaliteit en voortgang, stuur je waar nodig bij en communiceer je helder met verschillende stakeholders.


Hoe ziet de afdeling Pensioenservice eruit?
De afdeling Pensioenservice bestaat uit ruim 50 pensioen professionals en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de pensioenregelingen van 10 ondernemingspensioenfondsen. Binnen de afdeling kennen we drie klantteams, een team voor de werkgevers en de uitkeringen en een team van pensioenconsultants. Met zijn allen zorgen we voor een ultieme klantbeleving. Onze afdeling kenmerkt zich door een sterke teamspirit, een prettige werksfeer en een cultuur van continue verbetering en uitdaging.

Dit zien we graag terug in jou:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding en bent in het bezit van of bezig met het vakdiploma Adviseur Pensioen en Actuarieel Rekenaar;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen de pensioenbranche;
 • Je omarmt onze kernwaarden: betrokken, samenwerken en proactief;
 • Je vindt het leuk om collega’s inhoudelijk te stimuleren tot betere prestaties. Kwaliteit en initiatief nemen zitten in je DNA; 
 • Je bent analytisch sterk, goed in plannen en organiseren en krijgt energie van het meewerken aan procesoptimalisatie. Je bent bij voorkeur bekend met de LEAN methodiek en bent in bezit van een Orange Belt diploma of bereid deze te halen.


We vragen veel maar wat mag je van ons verwachten? 
We bieden een zeer afwisselende functie binnen een omgeving waar je de ruimte krijgt om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Blue Sky Group staat garant voor een open en informele werkomgeving met korte lijnen en een persoonlijke benadering. Je komt te werken in een team van professionele enthousiaste collega’s. Samen zorgen wij voor een goede en gezellige werksfeer. Dit merk je op kantoor, maar ook bij de diverse borrels en (sport)evenementen.

Is dat alles? Nee, want uiteraard horen daar ook bij: 

 • Een goed salaris tussen de € 4.100 en € 5.700 per maand, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering (13e maand);
 • Een goede werk-privé balans;
 • 30 vakantiedagen per jaar (fulltime); 
 • Goede pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • En veel meer, zoals: een collectieve zorgverzekering, volop mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en trainingen, laptop en telefoon. 


Waar ga je werken?
Blue Sky Group is een pensioenuitvoeringsorganisatie. Wij bieden verschillende diensten aan voor pensioenfondsen zoals het contact met de deelnemers, bestuursondersteuning en het beheer van het pensioenvermogen. Op dit moment doen we dit voor deelnemers van 10 pensioenfondsen van grote internationale ondernemingen, waaronder KLM, Philips, Mars, Staples en SNS Reaal. Met ca. 200 collega’s administreren wij voor 200.000 deelnemers. We zijn dus groot genoeg om mee te gaan en voorop te lopen in de vele ontwikkelingen in pensioenland en tevens ook klein genoeg om de werksfeer intern persoonlijk te houden en elkaar écht te kennen.

Solliciteren?
Bij Blue Sky Group verwelkomen we kandidaten van alle achtergronden met evenveel enthousiasme. Diversiteit en inclusiviteit zijn essentiële bouwstenen voor ons team, omdat we geloven dat verschillende perspectieven leiden tot innovatie en succes.

Heb je interesse in de functie van Pensioenconsultant? Stuur dan je sollicitatie via onderstaande link! Vragen? Neem contact op met Maxime Hartendorp via maxime.hartendorp@blueskygroup.nl of 06 30 49 55 07.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. 

*
*
*
*
*