Strategisch Communicatie Consultant

Weet jij hoe je pensioen tot leven kan brengen en kan jij strategie, beleid en uitvoering laten samenkomen? Ben jij daarnaast een échte verbinder en neem jij graag anderen in jouw gedachten mee? Dan maken we graag kennis met je!

Wat ga je doen als Strategisch Communicatie Consultant?
Als Strategisch Communicatie Consultant ben jij dé sparringpartner voor een aantal pensioenfondsen als het gaat om communicatie. Je zit vol met creatieve ideeën voor hun communicatiestrategie en beleeft plezier aan het praktisch uitwerken daarvan. Een greep uit jouw werkzaamheden als Strategisch Communicatie Consultant: 

 • Je ontwikkelt communicatieplannen voor diverse pensioenfondsen en presenteert deze met flair aan pensioenfondsbesturen. Je verzamelt hiervoor input uit marktontwikkelingen, klantwensen en veranderingen in wet- en regelgeving;
 • Je zorgt ervoor dat de activiteiten uit deze plannen worden uitgevoerd. Dit doe je deels door samen te werken met collega’s en externe partijen, en sommige taken neem je zelf ter hand;
 • Je bruist van de ideeën om onze dienstverlening te verbeteren en de customer journey nog soepeler te maken;
 • Je zet onderzoeken uit onder deelnemers, analyseert de resultaten en vertaalt deze naar concrete communicatieoplossingen;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en zorgt voor regelmatige evaluaties en afstemming.


Hoe ziet de afdeling Communicatie eruit?
De afdeling Communicatie bij Blue Sky Group speelt een sleutelrol in het informeren en betrekken van pensioendeelnemers. Naast pensioencommunicatie zijn we ook verantwoordelijk voor corporate-, marketing-, en arbeidsmarktcommunicatie, evenals de interne communicatie binnen ons bedrijf.

Samen met onze klanten werken we aan het vergroten van pensioenbewustzijn bij deelnemers en gepensioneerden. We bieden helderheid en overzicht, begeleiden deelnemers bij hun keuzes en stimuleren hen om actief met hun pensioen aan de slag te gaan. Ons team bestaat uit 15 enthousiaste communicatieprofessionals, die worden aangestuurd door de Manager Communicatie. Ons team groeit en bloeit, en we zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze impact te vergroten.

Dit zien wij graag terug in jou:

 • Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van communicatie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een communicatiefunctie. Ervaring in de financiële dienstverlening of pensioencommunicatie is mooi meegenomen, maar geen must;
 • Je bent een strategisch denker, maar beschikt ook over een hands-on mentaliteit die nodig is om zaken in beweging te krijgen;
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en besluitvorming in complexe structuren;
 • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en weet met jouw overtuigingskracht en enthousiasme te verbinden en draagvlak te creëren.


We vragen veel maar wat mag je van ons verwachten? 
We bieden een zeer afwisselende functie binnen een omgeving waar je de ruimte krijgt om initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Blue Sky Group staat garant voor een open en informele werkomgeving met korte lijnen en een persoonlijke benadering. Je komt te werken in een team van professionele enthousiaste collega’s. Samen zorgen wij met elkaar voor een goede en gezellige werksfeer. Dit merk je op kantoor, maar ook bij de diverse borrels en (sport)evenementen.

Is dat alles? Nee, want uiteraard horen daar ook bij: 

 • Een goed salaris tussen de € 4.100 en € 6.500 per maand, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering (13e maand);
 • Hybride werkomgeving: deels thuis en deels op kantoor; 
 • 30 vakantiedagen per jaar (fulltime); 
 • Goede pensioenregeling;
 • Reiskosten-/Thuiswerkvergoeding; 
 • Regeling voor een thuiswerkplek; 
 • En veel meer, zoals collectieve zorgverzekering, volop mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en trainingen, laptop en telefoon.


Waar ga je werken?
Blue Sky Group is een pensioenuitvoeringsorganisatie. Wij bieden verschillende diensten aan voor pensioenfondsen zoals het contact met de deelnemers, bestuursondersteuning en het beheer van het pensioenvermogen. Op dit moment doen we dit voor deelnemers van 10 pensioenfondsen van grote internationale ondernemingen, waaronder KLM, Philips, Mars, Staples en SNS Reaal. Met ca. 200 collega’s administreren wij voor 200.000 deelnemers. We zijn dus groot genoeg om mee te gaan en voorop te lopen in de vele ontwikkelingen in pensioenland en tevens ook klein genoeg om de werksfeer intern persoonlijk te houden en elkaar echt te kennen.

Solliciteren?
Bij Blue Sky Group verwelkomen we kandidaten van alle achtergronden met evenveel enthousiasme. Diversiteit en inclusiviteit zijn essentiële bouwstenen voor ons team, omdat we geloven dat verschillende perspectieven leiden tot innovatie en succes.

Heb je interesse in de functie van Strategisch Communicatie Consultant? Stuur dan je sollicitatie via onderstaande link! Vragen? Neem contact op met Maxime Hartendorp via maxime.hartendorp@blueskygroup.nl of 06 30 49 55 07.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.                  

*
*
*
*
*