Balansmanagement Pensioenfonds Total Nederland

Alex van Schaik, oud-voorzitter van Stichting Pensioenfonds Total Nederland:

‘Total belegde jarenlang zelf, maar bracht in 2010 het balansmanagement onder bij Blue Sky Group. De goede systemen en de connecties van Blue Sky Group in de sector waren heel belangrijk, maar het kennisniveau en de grote betrokkenheid bij hun klanten gaven de doorslag.'

 

We komen samen altijd tot beslissingen waar we ons goed bij voelen.

'Ons fonds is niet zo groot, maar we voelden ons direct serieus genomen. Peter en Yno  belichten altijd heel helder de voor- en nadelen van een strategie. We komen dan samen tot beslissingen waar we ons goed bij voelen en die ons tot nu toe geen windeieren hebben gelegd.

Zo kwamen we er al snel achter dat wij te veel risico liepen voor het beoogde rendement. Wij hebben na enkele jaren ook ons ‘oude’ beleggingsbeleid doorgerekend en zijn tot de plezierige conclusie gekomen dat ons huidige rendement een serieus percentage hoger ligt!

Niemand weet wat de toekomst brengt, maar ik denk beslist dat we met Blue Sky Group de beste kansen hebben om door deze roerige tijden heen te komen.’

Bekijk ook

Pensioenfonds SNS REAAL

Eelco Blaauw, directeur, vertelt over zijn ervaringen met Blue Sky Group tijdens de implementatie van de pensioenadministratie en de eerste periode daarna.

 

Lees meer

Pensioenfonds Staples

Peter Martens, secretaris, ging met pensioen en droeg het leeuwendeel van zijn taken over aan Blue Sky Group.

Lees meer