Cabinepersoneel en pensioen

Een wel heel volatiele doelgroep... Probeer die maar eens voor pensioen te interesseren!

Paulette van den Berk is ruim 15 jaar bestuurslid van Stichting Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel.

"Cabinepersoneel is veel van huis, vaak jong en meer geïnteresseerd in sociale activiteiten dan in pensioen. Dus toen we in 2009 onze Communicatiecommissie in het leven riepen, hadden we een flinke uitdaging in het pensioenbewust maken van onze deelnemers."

"Blue Sky Group heeft ons met veel kennis van zaken begeleid in het ontwikkelen van intensieve en doeltreffende pensioencommunicatie. Naast onze reguliere middelen hebben we nu een uitgebreide website met een zeer toegankelijke pensioenplanner. We leiden dit jaar weer 24 extra ‘pensioenambassadeurs’ op voor de pensioen informatie teams (PIT). Zij creëren pensioenbewustzijn en dragen kennis over aan hun collega’s op de werkvloer. Onze 3 daagse bijeenkomst ‘Pensioenplein’ wordt ieder jaar drukker bezocht en op het bemanningscentrum op Schiphol wachten we ieder jaar twee weken lang al het cabinepersoneel op in een stand met alle mogelijke informatie over pensioen. Blue Sky Group faciliteert en organiseert al deze activiteiten fantastisch voor ons."

"Toen wij in 2014 ook social media wilden gaan inzetten voor pensioencommunicatie, bestond er bij het bestuur flinke vrees voor mogelijke imagoschade. Met veel voorbereiding en goed advies van Blue Sky Group hebben we het bestuur kunnen overtuigen van het nut en de beheersbaarheid van een besloten Facebook-pagina. Nu ondersteunen we hiermee doorlopend de PIT teams en door het besloten karakter durven deelnemers hier veel vragen te stellen. Een webcareteam van Blue Sky Group volgt en beantwoordt non-stop alle berichten en vragen via social media. Voor deze inzet van social media hebben we de PBM-Communicatie-Award 2015 ontvangen en ook de PIT teams zijn al vaak in de communicatieprijzen gevallen. Een gezamenlijke prestatie!"

Bekijk ook

Pensioenfonds Total Nederland

Alex van Schaik, voorzitter van Stichting Pensioenfonds Total Nederland, vertelt waarom zij in 2010 het balansmanagement onderbrachten bij Blue Sky Group.

Lees meer

Pensioenfonds Equens

Ben Haasdijk, Voorzitter Stichting Pensioenfonds Equens vertelt waarom zij voor Blue Sky Group hebben gekozen als nieuwe pensioenuitvoerder.

Lees meer