Pensioenfonds Staples bestuursondersteuning

Peter Martens is secretaris van Pensioenfonds Staples

'In 2015, toen ik met pensioen ging als directeur bestuursbureau, besloten wij om het leeuwendeel van onze taken onder te brengen bij Blue Sky Group. Zij verzorgden toen al 10 jaar onze pensioenadministratie en financiële administratie. Ook bij het bestuur was er veel vertrouwen in hun deskundigheid en de samenwerking. En dat is volledig terecht gebleken.’

 

Het overgangsproces verloopt gecontroleerd, precies op het tempo dat voor ons ideaal is.

'Pensioenfonds Staples heeft de luxe om de overstap heel geleidelijk te kunnen maken en stap voor stap de uitdagingen aan te pakken. Blue Sky Group voelt dit goed aan. Dat maakt dat het proces heel gecontroleerd en prettig verloopt.

De capaciteit en de kennis waarvan we nu gebruik kunnen maken zonder hiervoor het operationele risico te lopen, is voor ons een grote meerwaarde. Met uitvoering en bestuursondersteuning onder één dak merken we dat de processen efficiënter zijn geworden. De raakvlakken tussen uitvoering en bijvoorbeeld IT- en privacybeleid zijn in de praktijk groter dan je zou denken.

Blue Sky Group kent ons goed. Naast alle vergaderprocessen verzorgen zij ook de jaarverslagen en onze communicatie en website. Zij weten exact wat er speelt en denken gericht en objectief mee in onze besluitvorming. Zo blijft het helemaal ons eigen pensioenfonds; het kost alleen veel minder tijd en moeite én we zijn minder kwetsbaar.

Bekijk ook

Pen­si­oen­fonds To­tal Ne­der­land

Alex van Schaik, voorzitter van Stichting Pensioenfonds Total Nederland, vertelt waarom zij in 2010 het balansmanagement onderbrachten bij Blue Sky Group.

Lees meer