Stichting Pensioenfonds Equens

Ben Haasdijk, Oud-voorzitter Stichting Pensioenfonds Equens

'Toen wij in 2014 een nieuwe pensioenuitvoerder zochten, brachten we aan het einde van het selectieproces een bezoek aan de partijen op onze shortlist. We voelden ons direct prettig bij de vriendelijkheid, de rust en controle die Blue Sky Group uitstraalde. Wij hebben nog geen moment spijt gehad van onze keuze. De administratieve uitvoering is in goede handen. De mensen denken mee over wat voor Equens het beste werkt. Als je als pensioenfonds verantwoordelijk bent voor zaken die je niet zelf kunt uitvoeren, is dat een goed gevoel.'

Prettig gevoel dat ze met al hun kennis en betrokkenheid aan onze kant staan

'Sinds 2014 maken we ook gebruik van het actuarieel advies van Blue Sky Group. Actuaris Josje Wijkmans is een oude bekende van ons en heeft ook hier haar kwaliteiten getoond. Zij heeft bijvoorbeeld een grote en professionele bijdrage geleverd aan het schrijven en implementeren van ons nFTK plan. Zij vraagt regelmatig onze aandacht voor ontwikkelingen die voor ons belangrijk kunnen zijn. Zo’n extra bron van kennis en capaciteit geeft ons rust en zekerheid. De combinatie met uitvoering onder één dak werkt zeer efficiënt en scheelt ons veel terugkoppeling tussen partijen.

Zelfs toen wij in 2015 de mogelijkheden voor een APF met enkele andere fondsen aan het onderzoeken waren, bleef de ondersteuning op hetzelfde professionele niveau. Terwijl dit voor hen toch het verlies van ons als klant had kunnen betekenen. Wij hebben nu besloten deze plannen niet door te zetten en blijven voorlopig zitten waar we zitten!'

Bekijk ook

Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM

Paul Griffioen, vicevoorzitter van het bestuur Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM, vertelt over de samenwerking met Blue Sky Group bij het opzetten van een nieuwe pensioenregeling.

Lees meer

Pen­si­oen­fonds To­tal Ne­der­land

Alex van Schaik, voorzitter van Stichting Pensioenfonds Total Nederland, vertelt waarom zij in 2010 het balansmanagement onderbrachten bij Blue Sky Group.

Lees meer