Pensioenjurist

4 maart 2020

Vind jij het leuk om aansprekende klanten te adviseren over nieuwe wet- en regelgeving. En wil jij op termijn een bijdrage leveren aan de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel? Is het je natuur om proactief mee te denken? Dan is dit de volgende stap in jouw carrière!

Wie zijn we?

Blue Sky Group is een onafhankelijke pensioenuitvoerder. We ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning, deelnemerscommunicatie. We koppelen hoge kwaliteit aan praktisch en persoonlijk advies. Het draait om het resultaat en de houdbaarheid op de lange termijn, we laten ons niet leiden door de waan van de dag.

Blue Sky Group heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze klanten waarderen ons dan ook in het bijzonder om ons vakmanschap en de persoonlijke dienstverlening. Naast al het werk wat er verzet wordt is er ook veel ruimte voor andere leuke activiteiten, zoals maandelijkse borrels, sportevents, verschillende teamuitjes en natuurlijk de jaarlijkse wintersporttrip! Design werkplekken en een super bedrijfsrestaurant zijn de kers op de taart.

De afdeling Pensioen Juridische Adviesgroep

De afdeling Pensioen Juridische Adviesgroep bestaat uit een team van 4 juridische adviseurs en geeft advies over het effect dat wet- en regelgeving heeft op de pensioenregelingen. Tevens wordt geadviseerd op het gebied van governance. De afdeling voert daarbij onder meer juridische toetsing van pensioenreglementen, uitvoeringsovereenkomsten, statuten en overige fondsdocumenten uit en begeleidt klanten bij een voorgenomen wijziging van de pensioenregeling of bestuursmodel. Je werkt in een team van enthousiaste collega’s, die samen met andere afdelingen streven naar een optimaal resultaat.

Wij zoeken een pensioenjurist

Als pensioenjurist ben je medeverantwoordelijk voor de kennis en kwaliteit van de door de afdeling Pensioen Juridische Adviesgroep verzorgde dienstverlening. Je bent een jurist die correcte juridische advisering weet te combineren met een praktische inslag. Voor de adviezen aan de besturen vorm je de schakel tussen de afdelingen Bestuurszaken, Functioneel Beheer Pensioenen, Actuariaat, Communicatie en Pensioenservice.

De belangrijkste werkzaamheden 

  • Adviezen uitbrengen over pensioenen, aanverwante regelingen en governance aan zowel interne als externe klanten.
  • Relevante ontwikkelingen op het gebied van pensioenen volgen, analyseren en interpreteren. Ook eventuele ontwikkelingen bij onze klanten die mogelijke gevolgen hebben voor het pensioenbeleid van betrokkenen, worden bijgehouden.
  • Opstellen, aanpassen en beoordelen van pensioenreglementen en statuten.
  • Voorlichting geven aan de klant over individuele dan wel collectieve voorzieningen.

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde WO masteropleiding rechtsgeleerdheid;
  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een vergelijkbare functie bij een pensioenfonds, uitvoerder, verzekeraar of adviesbureau;
  • Je beschikt over ervaring met governance problematiek;
  • Je omarmt onze kernwaarden betrokken, samenwerken, doortastend en het stapje extra;
  • Je bent iemand die initiatief neemt, klantgericht is en de samenwerking zoekt;
  • Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen en je kunt je werkzaamheden goed plannen en organiseren.

Dit is een functie voor 32-40 uur per week.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Leuke aansprekende klanten. Een goed salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Solliciteren?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jeroen Röder, Manager van de Pensioen Juridische Adviesgroep, 020 – 4266 291.

Blue Sky Group wordt in deze procedure ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter van Solinge: 06-3005 6662. Je sollicitatie kun je sturen naar: pvansolinge@groenvansolinge.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.