Senior Client Riskmanager

1 juli 2020

Op de afdeling Risk & Compliance van Blue Sky Group word jij medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van de riskmanagement voor onze opdrachtgevers. Als sleutelfunctievervuller risicobeheer voor onze opdrachtgevers ondersteun jij de sleutelfunctiehouders van onze opdrachtgevers bij de uitvoering van alle risicomanagement activiteiten. Dit gaat om het uitvoeren van risicoanalyses, maar bijvoorbeeld ook het adviseren over beleid, het verbeteren van het risicomanagementproces en het schrijven van risico opinies bij bestuursbesluiten.Heb jij vijf tot tien jaar werkervaring in een riskmanagement-omgeving in de financiële dienstverlening/pensioensector? Ben je klantgericht en ondersteun jij graag de sleutelfunctiehouders risicobeheer van onze opdrachtgevers? En wil je werken bij een professionele organisatie met korte lijnen en een persoonlijke benadering? Dan is deze vacature iets voor jou.

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke pensioenuitvoerder. We ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. We koppelen hoge kwaliteit aan praktisch en persoonlijk advies. Het draait om het resultaat en de houdbaarheid op de lange termijn, we laten ons niet leiden door de waan van de dag.

Op ons kantoor in Amstelveen werken wij met ongeveer 175 collega’s voor grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, IFF, SNS Reaal en Philips. Wij hebben circa 185.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 24 miljard.

Enkele typeringen van onze klanten en medewerkers: ‘wat een vakmanschap’, ‘het voelt als echt persoonlijke dienstverlening’, ‘overdag wordt er hard gewerkt en tegelijkertijd is er ook veel ruimte om leuke dingen samen te doen zoals vrijmibo’s, veel sportevents en teamuitjes’. Fijne werkplekken en een super bedrijfsrestaurant zijn de kers op de taart.

De afdeling Risk & Compliance

De afdeling Risk & Compliance rapporteert rechtstreeks aan de directie van BSG, de Raad van Commissarissen, aan de opdrachtgevers en aan de sleutelfunctiehouders risicobeheer van de KLM pensioenfondsen. Vanuit onze afdeling worden op dit moment 4 pensioenfondsen ondersteund bij de uitvoering van het integrale risicomanagement. Binnen BSG is de afdeling eindverantwoordelijk voor het beheer van het Internal Control Framework en worden de riskmanagement- en compliance activiteiten van BSG gecoördineerd en aangestuurd. De afdeling vervult de rol van sleutelfunctievervuller voor de KLM pensioenfondsen en is daarmee ondersteunend en uitvoerend aan de sleutelfunctiehouders van de fondsen. De afdeling wordt met de invulling van deze vacature uitgebreid van 4 naar 5 FTE.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding en een erkende risicomanagement opleiding gevolgd.
 • Je hebt vijf tot tien jaar werkervaring binnen het risicodomein in de financiële sector, bij voorkeur op een bestuursbureau, bij een pensioenuitvoerder of bij een vermogensbeheerder.
 • Je hebt kennis van vermogensbeheer, bij voorkeur een afgeronde CFA / VBA opleiding.
 • Je hebt kennis van AO/IC bij pensioenfondsen en/of een financiële instelling.
 • Je kan heldere en kernachtige notities en rapportages opstellen.
 • Je bent proactief, hands-on en een sociale en flexibele collega, die staat voor zijn eigen mening.

 

Wij zoeken een Senior Client Riskmanager

Als Senior Client Riskmanager heb je een hoge zelfstandigheid in het uitvoeren van werkzaamheden. Je focus ligt op het ondersteunen van de sleutelfunctiehouders risicomanagement van onze opdrachtgevers. De werkzaamheden zijn zeer divers en bestaan onder andere uit:

 • Het uitvoeren van risico-inventarisaties en analyses op diverse risicoterreinen, zowel operationeel als ook strategisch.
 • Het schrijven van risico-opinies bij vergaderdocumenten.
 • Het coördineren en beheren van het risicoraamwerk van de fondsen.
 • Het toetsen van de effectiviteit van beheersmaatregelen.
 • Het opstellen en beheren van risicomanagementbeleid.
 • Het opstellen en beheren van interne- en externe risicorapportages.
 • Het faciliteren van periodieke risicobeheeroverleggen met de sleutelfunctiehouders

 

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Dit is een functie voor 36-40 uur per week.

Solliciteren?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Sander Leeters, Hoofd Risk & Compliance,  020 – 753 76 10. Voor algemene vragen: Sanne Schouten, P&O Assistent, 020 – 4266 259. Je sollicitatie kun je sturen naar solliciteren@blueskygroup.nl t.a.v. Sanne Schouten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.