Senior Controller

27 december 2018

Wil jij actief bijdragen aan het uitvoeren van onze strategie en het financiële beleid van onze organisatie? Heb jij ruim vijf jaar werkervaring als Business Controller in de financiële dienstverlening/pensioensector? En wil je werken bij een professionele organisatie met korte lijnen en een persoonlijke benadering? Dan is deze vacature iets voor jou.

Blue Sky Group

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

 

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 21 miljard.

 

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

De afdeling Planning & Control

De afdeling Planning & Control werkt zowel voor het management van Blue Sky Group als voor onze opdrachtgevers (pensioenfondsen). De afdeling is verantwoordelijk voor het informeren van het management. Dit gebeurt door middel van kort-cyclische performance sturing. De afdeling heeft hierdoor veel direct contact met de managers van andere afdelingen en met de klanten (pensioenfondsbesturen of bestuursbureaus).

De belangrijkste taken van de afdeling zijn:

 • Het uitvoeren en bewaken van de planning & control cyclus.
 • Het samen met de verantwoordelijke managers definiëren van KPI’s voor het bewaken van de performance doelstellingen.
 • Het periodiek voeren van performance gesprekken met de managers over de voortgang van de strategische doelstellingen en het vroegtijdig informeren en adviseren van de managers en directie met betrekking tot afwijkingen van jaarplannen en budget.
 • Het op ad hoc basis verzamelen, bewerken, interpreteren en rapporteren van stuurinformatie ter ondersteuning van de besluitvorming door de managers en directie. Het opstellen en initiëren van verbeteringen van rapportages met betrekking tot de resultaten van de dienstverlening van BSG ten behoeve van de opdrachtgevers (SLA-rapportages).
 • Het zelfstandig opstellen van kostenanalyses, kostprijsberekeningen en financiële onderbouwingen van offertetrajecten voor potentiele opdrachtgevers.
 • Het opzetten en uitvoeren van kostprijscalculaties op basis van Activity Based Costing (ABC) en het maken van rapportages over de (winst)bijdrage van de verschillende diensten en afdelingen aan het bedrijfsresultaat.

Wij zoeken een Senior Controller

Voor een verdere professionalisering van onze afdeling is BSG op zoek naar een Senior Controller. Op de afdeling zijn, naast de Manager Planning & Control, drie controllers werkzaam, waarvan 2 Seniors. Als Senior Controller ben je verantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van alle hierboven beschreven taken van de afdeling. Ook fungeert de Senior Controller als sparringpartner voor de afdelingsmanagers om financiële vraagstukken te vertalen naar oplosbare uitdagingen.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding op het gebied van bedrijfskunde, (bedrijfs)economie of accountancy. Je hebt een RC-opleiding afgerond of bent bezig of bereid deze opleiding te volgen.
 • Je hebt ca. 5-10 jaar werkervaring als Business Controller bij een financiële dienstverlener.
 • Je hebt kennis van kostprijsberekeningen (ABC-methodieken), performance sturing (rolling forecasting) en affiniteit met pensioen- en vermogensbeheeractiviteiten.
 • Je bent analytisch sterk en weet strategisch denken te combineren met oog voor detail. Je voelt je thuis in een dynamische klantgerichte organisatie en beschikt over een sterk ontwikkelde organisatiesensitiviteit en empathisch vermogen. Je bent proactief en hands-on en bent in staat om zowel alleen als in teamverband te werken.
 • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Dit is een functie voor 36 – 40 uur per week.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 21 januari 2019.

Solliciteren?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Johan Wierda, Manager Planning & Control, 020 - 753 76 28. Voor algemene vragen: Nienke van Koningsveld, P&O Manager, 020 - 4266 205. Je sollicitatie kun je sturen naar solliciteren@blueskygroup.nl t.a.v. Nienke van Koningsveld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.