Senior Functioneel Analist

14 april 2020

Je bent als projectleider verantwoordelijk voor de meer complexe projecten van de afdeling Functioneel Beheer. Als meewerkend voorman stuur je een team van Functioneel Analisten en Functioneel Beheerders aan. De ideale kandidaat heeft vijf tot tien jaar relevante werkervaring en is een ervaren projectleider.

Wie zijn wij?

Blue Sky Group is een onafhankelijke pensioenuitvoerder. We ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. We koppelen hoge kwaliteit aan praktisch en persoonlijk advies. Het draait om het resultaat en de houdbaarheid op de lange termijn, we laten ons niet leiden door de waan van de dag. Blue Sky Group heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze klanten waarderen ons dan ook in het bijzonder om ons vakmanschap en de persoonlijke dienstverlening. Naast al het werk wat er verzet wordt is er ook veel ruimte voor andere leuke activiteiten, zoals maandelijkse borrels, sportevents, verschillende teamuitjes en natuurlijk de jaarlijkse wintersporttrip! Design werkplekken en een super bedrijfsrestaurant zijn de kers op de taart.

De afdeling Functioneel Beheer Pensioenen

De afdeling Functioneel Beheer Pensioenen is verantwoordelijk voor een efficiënte en beheersbare informatiestructuur van de pensioenadministratie en voor het borgen van de kwaliteit en continuïteit van de bijbehorende informatiesystemen en pensioenprocessen. Nieuwe pensioenreglementen en wijzigingen in bestaande reglementen, uitvoeringsovereenkomsten en wet- en regelgeving worden volgens een vaste procedure verwerkt in de inrichting van het pensioenadministratiesysteem. Het uitvoeren van impactanalyses en het changemanagement op de systemen vormen een groot deel van de werkzaamheden.

De volledige afdeling bestaat uit 5 Functioneel Beheerders, 7 Functioneel Analisten, een Senior Functioneel Analist, een Kwaliteitsmedewerker, een Product Owner en de Manager van de afdeling.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of academische opleiding.
 • Je hebt 5 tot 10 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in de financiële dienstverlening.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het ontwerpen en bouwen van administratieve systemen in de financiële dienstverlening, van programmeertaal en conversiestrategieën en van het beheer van applicaties. Ervaring met pensioenadministratiesystemen is een pre.
 • Je hebt ten minste 5 jaar ervaring als leidinggevende en bent een ervaren projectleider. Als projectleider voel jij je verantwoordelijk voor het eindresultaat, weet je hoe je weerstand ombuigt en mensen enthousiasmeert en meekrijgt.
 • Je kunt goed zelfstandig werken en samenwerken, neemt initiatief, kent het belang van deadlines, bent flexibel en schrikt niet van stress-situaties.
 • Je bent besluitvaardig, overtuigend, doortastend en verbindend.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.  Dit is een functie voor 32 – 40 uur per week.

Wij zoeken een Senior Functioneel Analist/Teamlead

Door jouw inspirerende en coachende manier van werken laat je het team groeien. Je zorgt er samen met het team voor dat de werking van de systemen geoptimaliseerd zijn en blijven, waardoor implementaties en changes nog efficiënter en effectiever kunnen worden uitgevoerd en de klanttevredenheid verder stijgt.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de Senior Functioneel Analist/Teamlead zijn

 • Aansturen, coachen, ontwikkelen en beoordelen van de Functioneel Analisten en Beheerders;
 • Projectleider van de technische implementaties voor nieuwe klanten en de meer complexe projecten van de afdeling; daarbij hoort het (laten) opstellen van projectplannen, het rapporteren over de voortgang, het aansturen van projectmedewerkers en het afronden binnen de afgesproken kaders;
 • Intern afstemmen van de werkvoorraad van de afdeling Functioneel Beheer Pensioenen;
 • Ondersteunen van de manager van de afdeling.

Wij bieden

Een afwisselende baan met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen

Solliciteren?

Blue Sky Group wordt in deze procedure ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter van Solinge: 06-3005 6662. Je sollicitatie kun je sturen naar: pvansolinge@groenvansolinge.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.