Senior Investment Strategist

7 maart 2018

Wil jij onze opdrachtgevers adviseren over de ontwikkelingen van de economie en financiële markten en hoe die hun beleggingen raken? Kan jij ze overtuigen de allocatie aan te passen? Doe je dit vanuit een consistent framework waaraan jij meebouwt? Dan maken we graag kennis met je!

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal. Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 21 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

Afdeling Investment Strategy

De afdeling Investment Strategy bestaat uit een sterk team van enthousiaste professionals dat vanuit de fiduciaire rol samen verantwoordelijk is voor de beleidsadvisering over de beleggingen van onze opdrachtgevers. Hierbij spelen de doelstelling en verplichtingen van onze opdrachtgevers, hun risicohouding, hun investment beliefs, praktijkgericht onderzoek en onze visie op de economie en financiële markten een belangrijke rol.

Investment Strategy werkt nauw samen met andere afdelingen binnen Vermogensbeheer: portfolio management, account management, performance & risk en mid-office beleggingen. En ook met afdelingen buiten vermogensbeheer, zoals actuariaat en bestuurszaken.

De advisering over het beleggingsbeleid vindt plaats in overleg met de bestuursleden, voor wie we een trusted partner zijn. Er is dan ook regelmatig contact met de besturen en hun commissies.

Wij zoeken een strateeg met focus op economie en financiële markten

De opdrachtgevers van Blue Sky Group verwachten proactief geïnformeerd te worden over ontwikkelingen op de financiële markten die hun portefeuilles (kunnen) raken. In de advisering over de strategische weging van beleggingscategorieën in de portefeuilles wordt gebruik gemaakt van ALM-analyses. Adviezen over aanpassingen van de wegingen op middellange termijn worden opgesteld met behulp van het dynamisch strategisch asset allocatie (DSAA) proces. Dit model en proces ga jij vormgeven.

De senior investment strategist heeft als voornaamste aandachtsgebieden:

 • Ontwikkelen van modellen en processen die de DSAA-dienstverlening naar een volgend niveau brengen;
 • Aansluiten hiervan bij de ALM- en SAA-processen (o.a. economische scenario’s);
 • Collega’s binnen Blue Sky Group Vermogensbeheer meenemen en overtuigen, met als doel te komen tot een gedragen ‘huisvisie’;
 • Pensioenfondsbestuurders schriftelijk en in vergaderingen informeren over ontwikkelingen op de financiële markten, in relatie tot de doelstelling, verplichtingen, beleggingsportefeuille, investment beliefs en dekkingsgraad.
 • Opdrachtgevers adviseren over benodigde aanpassing van de beleggingsallocatie.

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante academische opleiding afgerond, aangevuld met een post-graduate opleiding (VBA, CFA, etc.) en een DSI-registratie;
 • Je hebt tenminste 10 jaar relevante werkervaring binnen (bij voorkeur institutioneel) vermogensbeheer;

Je hebt diepgaande kennis van:

 • strategische en dynamische asset allocatie;
 • macro-economische en financiële theorie en praktijk;
 • financiële markten en scenario’s;
 • risico’s, waarderingen en spreads van de asset classes waarin onze opdrachtgevers beleggen;
 • pensioenfondsen en de relevante wet- en regelgeving.

Je gebruikt deze kennis voor:

 • advisering van onze opdrachtgevers (SAA, DSAA);
 • de daarvoor benodigde analyses, modellen en processen.

Competenties:

 • Analytisch;
 • Teamspeler die verantwoordelijkheid neemt;
 • Goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en verbaal);
 • Overtuigingskracht;
 • Denkend vanuit de opdrachtgever;
 • Proactief.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een gemotiveerd en enthousiast team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van jouw werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Dit is een functie voor 40 uur per week.

 

Solliciteren?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Pieter Westland, hoofd Investment Strategy,

020 426 63 52. Voor algemene vragen: Nienke van Koningsveld, P&O Manager, 020 426 62 05. Je sollicitatie kun je sturen naar solliciteren@blueskygroup.nl t.a.v. Nienke van Koningsveld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.