Senior investment strategist

15 augustus 2019

Wil jij onze opdrachtgevers adviseren over de ontwikkelingen van de economie en financiële markten en hoe die hun beleggingen raken? Versterk jij ons team daarbij vanuit een coachende rol? Dan maken we graag kennis met je!

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 90.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 22 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

Afdeling Investment Strategy

De afdeling Investment Strategy vormt een sterk team van enthousiaste professionals. Vanuit de fiduciaire rol zijn de teamleden samen verantwoordelijk voor de beleidsadvisering over de beleggingen van onze opdrachtgevers. Hierbij spelen de doelstelling en verplichtingen van de opdrachtgevers, hun risicohouding, hun investment beliefs, praktijkgericht onderzoek en onze visie op de economie en financiële markten een belangrijke rol. 

De advisering vindt plaats in overleg met de fondsbesturen, voor wie we een trusted partner zijn. Er is dan ook regelmatig contact met de besturen en hun commissies.

Investment Strategy werkt nauw samen met andere afdelingen binnen Vermogensbeheer: Portfolio Management, Account Management, Performance & Risk en Mid-Office Beleggingen. En ook met afdelingen buiten Vermogensbeheer, zoals Actuariaat en Bestuurszaken.

Wij zoeken een senior investment strategist met focus op financiële markten

De opdrachtgevers van Blue Sky Group verwachten proactief geïnformeerd te worden over ontwikkelingen op de financiële markten en in de economie die hun portefeuilles (kunnen) raken. In de advisering over de strategische weging van beleggingscategorieën in de portefeuilles wordt gebruik gemaakt van onder meer ALM-analyses. Adviezen over aanpassingen van de wegingen op middellange termijn worden opgesteld met behulp van het dynamisch strategisch asset allocatie (DSAA) proces.

De senior investment strategist heeft als voornaamste aandachtsgebieden:

 • Pensioenfondsbestuurders schriftelijk en in vergaderingen informeren over ontwikkelingen op de financiële markten, in relatie tot de doelstelling, financiële positie, verplichtingen, beleggingsportefeuille en investment beliefs
 • Coördineren economische view (‘huisvisie’) in overleg met collega’s binnen Blue Sky Group Vermogensbeheer
 • Op basis daarvan adviseren over benodigde aanpassing van de beleggingsallocatie
 • Ontwikkelen van modellen en processen die de dienstverlening naar een volgend niveau brengen
 • Coaching binnen de afdeling Investment Strategy bij analyse- en adviestrajecten

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante academische opleiding afgerond, aangevuld met een post-graduate opleiding (VBA, CFA, etc.) en een DSI-registratie
 • Je hebt tenminste 15 jaar relevante werkervaring binnen institutioneel vermogensbeheer voor pensioenfondsen, bij voorkeur in een strategierol
 • Je hebt diepgaande actuele kennis van:

  - ALM

  - strategische en dynamische asset allocatie van pensioenfondsen

  - macro-economische en financiële theorie en praktijk

  - financiële markten en scenario’s

  - risico’s, waarderingen en spreads van beleggingscategorieën

  - pensioenfondsen en de daarvoor geldende wet- en regelgeving
 • Je competenties zijn:

  - analytisch

  - teamspeler die verantwoordelijkheid neemt

  - goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en verbaal kernachtig communiceren)

  - coachingsvaardigheden

  - denkend vanuit de opdrachtgever

  - resultaatgericht

  - proactief

Wij bieden

Een afwisselende baan in een gemotiveerd en enthousiast team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van jouw werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Dit is een functie voor 40 uur per week.

Solliciteren?

Wij worden in deze procedure ondersteund door Partners at Work. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Josephine van der Vossen: 06-55390335. Je sollicitatie kun je sturen naar: j.vandervossen@partnersatwork.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.