Senior Legal Counsel

3 juli 2019

Zoek jij een verantwoordelijke functie met veel zelfstandigheid? Vind je het een uitdaging om advies te geven over juridische vraagstukken rond vermogensbeheer en daarnaast ook de bijbehorende contracten op te stellen en te onderhandelen? Dan is deze functie iets voor jou.

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 21 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden

Afdeling Juridische Zaken

De afdeling juridische zaken adviseert het management van BSG over diverse ondernemings-, financieel-, toezichts- en effectenrechtelijke vraagstukken. Indien nodig wordt samengewerkt met gespecialiseerde externe advocaten. Het is een jong en sterk team dat nauw samenwerkt met de verschillende afdelingen van de business van BSG en rechtstreeks aan de directie rapporteert.

Wij zoeken een Senior Legal Counsel

Jouw focus ligt op de juridische vraagstukken rond vermogensbeheer. Je houdt je onder andere bezig met de advisering daarover en het opstellen en (uit)onderhandelen van bijbehorende contracten, zoals Investment Management Agreements en de documentatie die komt kijken bij de oprichting en het onderhoud van beleggingsfondsen. Daarnaast monitor en adviseer je over relevante regulatoire ontwikkelingen. Je rapporteert rechtstreeks aan de GC.

Jouw profiel

 • circa 5-7 jaar werkervaring als advocaat en/of bedrijfsjurist
 • gedegen kennis van het verbintenissenrecht en het ondernemingsrecht, aangevuld met kennis
 • van en ervaring met nanciële regelgeving (bijvoorbeeld AIFMD/MiFID II/EMIR)
 • gestructureerd, nauwkeurig en leergierig
 • pragmatische en proactieve houding
 • sterke sociale en communicatieve vaardigheden
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

 

Wij bieden

 • een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn
 • een jong en hecht team van enthousiaste professionals, dat nauw samenwerkt met en bijdraagt aan de business en waar een informele omgang, goede sfeer, humor en relativeringsvermogen belangrijk zijn
 • kans om je te ontwikkelen binnen de organisatie en binnen je functie, de mogelijkheid werk naar je toe te trekken en daarin een leidende rol te nemen
 • een goede work-life balance, de functie kan parttime worden vervuld

Solliciteren

Wij worden in deze procedure ondersteund door Legal People. Voor meer informatie kun je contact opnemen met  Guus Nieuwenhuijzen Kruseman: 020-589 16 06 of gkruseman@legalpeople.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.