Teammanager Pensioenservice

8 januari 2020

Op de afdeling Pensioenservice bij Blue Sky Group word jij verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van één van de klantteams. Heb je ten minste vijf jaar werkervaring in een leidinggevende functie en vind je het leuk om een nieuw team te bouwen? Dan maken we graag kennis met je!

Wie zijn we?

Blue Sky Group is een onafhankelijke pensioenuitvoerder. We ondersteunen en adviseren pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer, pensioenadministratie, bestuursondersteuning en deelnemerscommunicatie. We koppelen hoge kwaliteit aan praktisch en persoonlijk advies. Het draait om het resultaat en de houdbaarheid op de lange termijn, we laten ons niet leiden door de waan van de dag.

Blue Sky Group heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Onze klanten waarderen ons dan ook in het bijzonder om ons vakmanschap en de persoonlijke dienstverlening. Naast al het werk wat er verzet wordt is er ook veel ruimte voor andere leuke activiteiten, zoals maandelijkse borrels, sportevents, verschillende teamuitjes en natuurlijk de jaarlijkse wintersporttrip! Design werkplekken en een super bedrijfsrestaurant zijn de kers op de taart.

De afdeling Pensioenservice

De afdeling Pensioenservice bestaat uit drie (klant)teams en een team pensioenspecialisten. Wegens uitbreiding van werkzaamheden wordt er gewerkt aan de opbouw van een 4e (klant)team (10-15 fte). De afdeling bestaat uit 35 medewerkers en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de pensioenregelingen van 9 pensioenfondsen. De primaire resultaatgebieden van de afdeling zijn de rechten- en uitkeringenadministratie en communicatie daarover. Persoonlijke voorlichting in 1 op 1 gesprekken en in (groeps)presentaties wordt meer en meer belangrijk. De afdeling is volop in ontwikkeling naar verdere digitalisering van de processen. Tegelijkertijd zijn we een nieuwe klantbedieningsvisie aan het implementeren waardoor we een meer persoonlijke band met de deelnemer opbouwen.

Continu verbeteren is belangrijk. Iedereen op de afdeling heeft de cursus Orange Belt en/of Green Belt LEAN gevolgd. Je werkt in een team van enthousiaste collega’s, die teamgeest hoog in het vaandel hebben staan. Zij moeten dan ook op je kunnen rekenen.

Wij zoeken een Teammanager

Samen met je collega teammanagers ben jij verantwoordelijk voor het halen van de SLA afspraken met onze opdrachtgevers op het gebied van de pensioenadministratie. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het afdelingsbeleid en werk je met het operationele team mee aan implementaties van nieuwe klanten. Als teammanager ben je verantwoordelijk voor het neerzetten van een nieuw klantteam met ca 10-15 fte. binnen de afdeling Pensioenservice.

De belangrijkste aandachtsgebieden

 • De teammanagers zijn samen met de manager Pensioenservice verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het beleid van de afdeling Pensioenservice en het vertalen van het afdelingsplan in operationele doelstellingen voor het klantteam.
 • Management taken: zorgen voor een optimale (kwalitatieve) bezetting binnen jouw team. Je bent betrokken bij de selectie en het inwerken van nieuwe medewerkers. Daarnaast zorg je dat de medewerkers hun dagelijkse werkzaamheden kunnen uitvoeren, en je voert zelfstandig verzuim-, ontwikkelings-, functionerings- en eindejaarsgesprekken.
 • Verwacht wordt dat je meedenkt en -werkt bij de implementatie van nieuwe klanten binnen jouw team. Hierbij hoort o.a. het (laten) opstellen van functionele eisen voor systeemaanpassingen voor team- en klantspecifieke inrichtingsaspecten. Het beoordelen en accorderen van opgestelde interpretatiedocumenten van klanten binnen het team hoort ook tot je taken.
 • Daarnaast wordt verwacht dat je bijdragen levert aan projecten en verbetertrajecten. Je initieert ook projecten en leidt deze. Lean is de methodiek waar we mee werken.
 • Iedere team manager kan als back-up fungeren voor een collega ten einde de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen.

Jouw profiel

 • Ten minste een HBO diploma en/of Academisch werk- en denkniveau.
 • Ten minste 5 jaar werkervaring als leidinggevende.
 • Je bent een leidinggevende die verbindt en (team-)ontwikkeling stimuleert.
 • Je vindt het leuk om het beste uit je medewerkers naar boven te halen
 • Je omarmt onze kernwaarden betrokken, samenwerken, doortastend en het stapje extra en laat deze leven in het team.
 • Een afgeronde Green Belt (LEAN) is een pré.
 • Ook heb je aantoonbare kennis en werkervaring met het analyseren, optimaliseren, digitaliseren en STP maken van werkprocessen.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van veranderingsprocessen.
 • Je beschikt over probleemoplossend vermogen en kunt goed samenwerken.
 • Daarnaast ben je klant- en resultaatgericht en kun je goed plannen en organiseren.

Dit is een functie voor 36 – 40 uur per week.

Wij bieden

Een afwisselende baan met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een goed salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Solliciteren

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Luuk van Tol, Manager Pensioenservice, 020 – 7537 609. Voor algemene vragen: Geerte Korteling, P&O Adviseur, 020 – 4266 206. Stuur je sollicitatie naar solliciteren@blueskygroup.nl t.a.v. Geerte Korteling.

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.