Advies

We zijn betrokken, we zijn enthousiast over ons vak en delen daarom graag onze kennis. Dat geven we vorm in heldere en praktische adviezen op het gebied van strategisch beleggen, communicatie, pensioenjuridische zaken en actuariaat.

Verantwoorde keuzes maken voor een consistent pensioenbeleid

Pensioenjuridisch advies

Welk effect hebben wet- en regelgeving op de pensioenregelingen? Blue Sky Group helpt pensioenfondsbesturen door praktische pensioenjuridische adviezen te geven. We begeleiden u ook graag bij voorgenomen wijzigingen van de pensioenregeling.

Lees meer

Actuarieel advies

Wetsveranderingen, maatschappelijke en financiële ontwikkelingen zijn vaak aanleiding om het beleid van een pensioenfonds aan te passen. Onze actuarissen zijn gedreven om het pensioenfondsbeleid actueel te houden. Hierbij sluiten we aan bij de eisen van toezichthouders en bij de praktijk van de pensioenuitvoering.

Lees meer

Communicatieadvies

Veel mensen in Nederland zijn onvoldoende pensioenbewust. Blue Sky Group vindt het daarom belangrijk om met effectieve deelnemerscommunicatie dit bewustzijn te vergroten. Dit doen we door pensioenfondsen van concreet communicatieadvies te voorzien en heldere communicatiemiddelen te verzorgen. Daarnaast heeft ook corporate communicatie over de pensioenfondsen zelf onze aandacht.

Lees meer

Strategisch beleggingsadvies

Een goed beleggingsresultaat en outperformance zijn natuurlijk belangrijk. Nog belangrijker is dat de dekkingsgraad zodanig wordt beheerst, dat het fonds op de lange termijn aan haar verplichtingen voldoet. Daarom kijkt Blue Sky Group niet alleen naar de strategische allocatie, maar gaan we uit van de totale balans: welke risico’s wil en kan het fonds dragen? Wat wil het fonds op lange termijn realiseren? Door onze brede aanpak krijgt u advies over het meest passende beleggingsbeleid.

Lees meer