Pensioenjuridisch advies

Welk effect hebben wet- en regelgeving op de pensioenregelingen? Blue Sky Group helpt pensioenfondsbesturen door praktische pensioenjuridische adviezen te  geven. We begeleiden u ook graag bij voorgenomen wijzigingen van de pensioenregeling.

Toetsing aan (nieuwe) wet- en regelgeving

Een voortdurende juridische toetsing van pensioenreglementen, uitvoeringsovereenkomsten en overige fondsdocumenten: alle facetten van pensioenjuridisch advies komen aan bod bij Blue Sky Group. Bij nieuwe wet- en regelgeving, CAO-afspraken of jurisprudentie krijgt u pro-actief advies. Hierbij schenken we ruim aandacht aan de mogelijke oplossingen en de bijbehorende voor- en nadelen. U bent hierdoor in staat om een weloverwogen besluit te nemen. Ook bij een gewenste wijziging van de pensioenregeling kunnen wij op voorhand inzicht en advies geven over het juridische kader. Leesbaarheid en beknoptheid van onze adviezen hebben wij hoog in het vaandel staan.

 

Praktisch en interdisciplinair juridisch advies

Doordat we rekening houden met verschillende disciplines, zoals actuariaat en pensioenuitvoering, krijgt u een praktisch toepasbaar advies. Denk aan de vastlegging van gegevens in de automatiseringssystemen, of correcte communicatie vanuit juridisch oogpunt. In de pensioenwereld is een juiste formulering immers van groot belang. Bij geplande wijzigingen kunnen wij begrotingen verzorgen. Zo kunt u een verantwoorde afweging maken van de kosten.