Tom Bottinga nieuwe voorzitter directie Blue Sky Group

11 januari 2021

Tom Bottinga, directeur Pensioenbeheer, is per 1 januari 2021 benoemd tot directievoorzitter van Blue Sky Group. Hij neemt de functie over van Toine van der Stee, die na bijna 16 jaar Blue Sky Group gaat verlaten. Blue Sky Group wordt nu geleid door een 3-hoofdige directie die naast Tom Bottinga wordt gevormd door Orpa Bisschop, directeur Financiën en Risk, en Jack Jonk, directeur Vermogensbeheer.

De wisseling van de wacht komt op een natuurlijk moment. In de afgelopen periode is een nieuwe strategie voor Blue Sky Group ontwikkeld en is de bestuurlijke structuur aangepast. Ook is de raad van commissarissen de afgelopen 3 jaar geheel vernieuwd.

Commercieel ontwikkelt Blue Sky Group zich voorspoedig. In de afgelopen jaren hebben meerdere pensioenfondsen zich aan Blue Sky Group verbonden, waaronder meest recent Philips Pensioenfonds en Mars Pensioenfonds.

Toine van der Stee: “Ik geef het stokje in vol vertrouwen door aan Tom Bottinga. Onze organisatie staat er goed voor. We beginnen met een vernieuwde bemanning aan een nieuwe periode in de Nederlandse pensioensector. In de afgelopen 15 jaar heb ik veel mogen en kunnen doen bij Blue Sky Group. Daarvoor ben ik alle betrokkenen zeer erkentelijk”.

Katja Maler fotografie

Tom Bottinga: “Wij bedanken Toine bijzonder voor zijn leiderschap, zijn persoonlijke betrokkenheid en de ontwikkeling die Blue Sky Group heeft doorgemaakt sinds zijn komst. Hij zal gemist worden. Tegelijk bouwen wij met plezier, gedrevenheid en ambitie verder aan ons unieke uitvoeringsbedrijf. Het is een genoegen hier met mijn collega’s aan te mogen bijdragen”

Willem Cramer (voorzitter van de RvC van Blue Sky Group) voegt hier aan toe: "De RvC is Toine dankbaar voor zijn langjarige succesvolle leiderschap van Blue Sky Group. Hij laat een mooie organisatie achter waarop hij trots mag zijn. Tegelijkertijd wensen wij Tom veel succes met zijn nieuwe rol, in de verwachting dat hij samen met Orpa, Jack én het gehele Blue Sky Group team verder zal bouwen aan een prachtige toekomst."