Nieuws

 • Blue Sky Group kiest voor focus op pensioenbeheer

  Voornemen vermogensbeheer onder te brengen bij een andere partij

  Amstelveen, 7 maart 2024 – Blue Sky Group gaat zich volledig richten op pensioenbeheer. Met deze nieuwe strategie wil Blue Sky Group haar sterke positie in de Nederlandse pensioenmarkt behouden en verder uitbouwen. Hiermee staat Blue Sky Group ook goed voorgesorteerd voor een succesvolle transitie naar de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Daarnaast heeft Blue Sky Group het voornemen haar vermogensbeheerbedrijf, dat werkt voor de drie KLM-pensioenfondsen, bij een andere partij onder te brengen.

 • Sabine van Gompel benoemd tot Programmadirecteur Horizon

  We zijn verheugd om te kunnen delen dat Sabine van Gompel vanaf 1 januari 2024 toetreedt tot de programmadirectie van Horizon, het programma dat zorgdraagt voor de implementatie van de Wtp. Ze volgt hiermee Josje Wijckmans op. 

 • Blue Sky Group kiest CACEIS voor geïntegreerde front-to-back office

  Blue Sky Groep heeft CACEIS gekozen voor de uitbesteding van haar dienstverlening op het gebied van onder andere beleggingsadministratie en compliance monitoring. Dit behelst een geïntegreerde front-to-back-oplossing die door CACEIS ontwikkeld en geïmplementeerd is. Blue Sky Group maakt hiermee voor de door haar beheerde pensioenfondsen gebruik van één platform voor de traditionele en alternatieve beleggingscategorieën. Ook is er toegang tot rapportagediensten aan bijvoorbeeld toezichthouders.

 • Mijlpaal: De nieuwe Wet toekomst pensioenen is een feit! De Eerste Kamer stemt in met de Wtp

  Na een lang en meeslepend traject is het eindelijk zover: de nieuwe Wet toekomst pensioenen is een feit! De Eerste Kamer stemt in met de Wtp.
  Per 1 juli 2023 treedt de nieuwe wet in werking. Om dit te bereiken heeft minister Schouten in de Eerste Kamer nog wel als handreiking een latere implementatiedatum toegezegd (1 januari 2028). 

   

 • Mark Stoffels nieuwe CFRO

  Mark Stoffels is toegetreden tot het directieteam van Blue Sky Group, in de functie van Chief Financial & Risk Officer. De rol vraagt om instemming van AFM en DNB, deze is recent ontvangen.

 • Caroline Muste-Merks nieuwe CIO

  Caroline Muste-Merks is toegetreden tot het directieteam van Blue Sky Group, in de functie van Chief Investment Officer. Caroline is eindverantwoordelijk voor het vermogensbeheerbedrijf van de groep en maakt daarnaast onderdeel uit van de statutaire directie van Blue Sky Group Holding BV. De rol vraagt om instemming van AFM en DNB, deze is recent ontvangen.
 • Gijs Spijkers gestart als directeur Digitale Transformatie

  Gijs Spijkers is toegetreden tot het Blue Sky Group programma Horizon, in de functie van directeur Digitale Transformatie. Met het programma Horizon bereidt Blue Sky Group zich samen met haar klanten voor op de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) en verdere ontwikkelingen in de pensioenmarkt.

 • Jaarverslag 2021 gepubliceerd

  In 2021 lag de focus zowel op de dagelijkse dienstverlening als op strategische organisatieontwikkeling. Het was op verschillende fronten een uitdagend jaar. 

 • Stichting Nedlloyd Pensioenfonds kiest voor Blue Sky Group

  Na een zorgvuldig aanbestedingsproces heeft het bestuur van Nedlloyd Pensioenfonds besloten om per 1 januari 2023 de pensioenuitvoering bij Blue Sky Group onder te brengen. Nedlloyd Pensioenfonds beheert de pensioenen voor gewezen deelnemers en pensioengerechtigden die werkten bij een van de ondernemingen die tot de voormalige Koninklijke Nedlloyd / Maersk behoorden.
 • Het Nederlandse Pensioenfonds kiest voor Cardano en Blue Sky Group voor nieuwe pensioenstelsel

  Het Nederlandse Pensioenfonds (HNPF) gaat een strategische samenwerking aan met pensioen-, risico- en vermogensbeheerspecialist Cardano en kiest voor de uitvoering van nieuwe pensioenregelingen voor Blue Sky Group. Daarmee is HNPF nu al klaar voor de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

 • Norbert Bol nieuwe interim Manager Real Assets

  Norbert Bol is gestart als interim Manager Real Assets om te helpen bij de verdere opbouw van de vastgoed- en infrastructuurportefeuille. We zijn blij met zijn komst, want hij is een zeer ervaren Chief Investment Officer in Real Assets.

 • Blue Sky Group wint PensioenWegwijzer 2021

  Voor de zevende keer is donderdag 4 november de PensioenWegwijzer uitgereikt aan een organisatie uit de financiële sector met het meest innovatieve praktijkvoorbeeld om pensioenkeuzes makkelijker te maken. De uitreiking vond plaats tijdens een inspiratiebijeenkomst voor vernieuwende pensioencommunicatie met als thema: nieuwe manieren om over je oude dag te praten. Onderdeel van het programma was de finale van de PensioenWegwijzer 2021 waarin vijf finalisten streden met live pitches. De prijs werd door de jury namens platform Wijzer in geldzaken uitgereikt aan Blue Sky Group. 
 • Blue Sky Group getroffen door datalek

  Blue Sky Group is getroffen door een datalek. Dit lek is gedicht en maatregelen zijn getroffen om herhaling te voorkomen. Betrokkenen worden opgeroepen extra alert te zijn.
 • Jaarverslag Blue Sky Group 2020 gepubliceerd

  Het verslagjaar 2020 was voor Blue Sky Group een bijzonder jaar, om verschillende redenen. Vanwege het Coronavirus is er door de medewerkers een groot deel van het jaar vanuit huis gewerkt, terwijl de dienstverlening aan opdrachtgevers en deelnemers gewoon doorging en op niveau bleef.

 • Onno de Baan gestart als Head of Business Development

  Per heden is Onno de Baan gestart als Head of Business Development bij Blue Sky Group. Sinds begin dit jaar verzorgt Blue Sky Group de pensioenuitvoering voor Pensioenfonds Philips en daar komt in januari 2022 Mars Pensioenfonds bij. Een mooie groei waar Blue Sky Group graag vervolg aan geeft.

 • Tom Bottinga nieuwe voorzitter directie Blue Sky Group

  Tom Bottinga, directeur Pensioenbeheer, is per 1 januari 2021 benoemd tot directievoorzitter van Blue Sky Group. Hij neemt de functie over van Toine van der Stee, die na bijna 16 jaar Blue Sky Group gaat verlaten. Blue Sky Group wordt nu geleid door een 3-hoofdige directie die naast Tom Bottinga wordt gevormd door Orpa Bisschop, directeur Financiën en Risk, en Jack Jonk, directeur Vermogensbeheer.

 • Mars Pensioenfonds kiest voor Blue Sky Group

  Na een zorgvuldig aanbestedingsproces heeft het bestuur van Mars Pensioenfonds besloten om per 1 januari 2022 de pensioenuitvoering bij ons onder te brengen. Vanaf die datum verzorgen wij de pensioenadministratie en communicatie voor het fonds. Mars Pensioenfonds verzorgt de pensioenen voor ca. 4.000 deelnemers en pensioengerechtigden en beheert een vermogen van ca. 1,6 miljard euro.

 • Samenwerking met Lestrade op het gebied van operational due diligence

  Voor de operational due diligence activiteiten in het selectieproces van externe vermogensbeheerders zijn we een samenwerking aangegaan met Lestrade. Door het onafhankelijke advies van Lestrade toe te voegen aan het selectieproces, bieden we onze klanten nog meer grip op de gehele keten en versterken we onze fiduciaire propositie.

 • Lancering Mijnwaardeoverdracht.nl

  Vanaf vandaag kunnen deelnemers gebruik maken van Mijnwaardeoverdracht.nl. Deze nieuwe website optimaliseert waardeoverdrachten aan de hand van innovatieve decentrale technologie. Wij hebben deze website samen met pensioenuitvoerders APG, Nationale-Nederlanden en PGGM en platformontwikkelaar Hyfen ontwikkeld. Tijdens de World Pension Awards is de website recent uitgeroepen tot runner-up in de categorie innovatieve technologie.

 • Nieuwe commissaris benoemd in RvC

  Op 24 september is Dave del Canho benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van Blue Sky Group. Hij vervangt Leo Deuzeman, die per die datum is teruggetreden omdat zijn 3e en laatste termijn is afgelopen.