Blue Sky Group kiest CACEIS voor geïntegreerde front-to-back office

Blue Sky Groep heeft CACEIS gekozen voor de uitbesteding van haar dienstverlening op het gebied van onder andere beleggingsadministratie en compliance monitoring. Dit behelst een geïntegreerde front-to-back-oplossing die door CACEIS ontwikkeld en geïmplementeerd is. Blue Sky Group maakt hiermee voor de door haar beheerde pensioenfondsen gebruik van één platform voor de traditionele en alternatieve beleggingscategorieën. Ook is er toegang tot rapportagediensten aan bijvoorbeeld toezichthouders. Met dit partnerschap kan Blue Sky Group zich volledig op haar kerntaken als vermogensbeheerder richten.   

Een belangrijke stap

Caroline Muste, directeur Vermogensbeheer Blue Sky Group: “Met de uitbesteding naar CACEIS heeft Blue Sky Group een belangrijke stap gemaakt in haar strategie om de dienstverlening aan onze klanten zo veel als mogelijk Straight Through Processing in te richten. We zijn overgestapt van zes naar één systeem voor ons portfolio- en risk management, waardoor we wendbaarder zijn en waarmee onze operationele risico’s significant zijn teruggebracht. Een migratie van dergelijke omvang heeft een grote impact op de bestaande organisatie, maar we zijn zeer content met de effort die de Blue Sky Group-collega’s, samen met de collega’s van CACEIS, hebben geleverd’’.

Caroline

Sikko van Katwijk, lid Executive Committee CACEIS groep: “Wij zijn zeer verheugd om Blue Sky Group als nieuwe klant vanuit ons Europese Pensioencentrum te verwelkomen, waarbij we samen met Blue Sky Group één platform en service-propositie ontworpen hebben, die reeds enige tijd live is. Het is de ambitie van CACEIS om, voortbouwend op de in Amsterdam aanwezige kennis vanuit de belangrijkste pensioenmarkt Nederland, ook in andere Europese pensioenlanden de asset service provider van keuze te worden. Hiertoe investeren we in een speciaal hiertoe opgericht Europees Pensioencentrum: het enige in de asset servicing-industrie dat nadrukkelijk pensioenfondsen van specialistische diensten zal voorzien.”

Sikko

De front-to-back oplossing
De front-to-back-dienstverlening is speciaal ontwikkeld met SimCorp Dimension en omvat een geïntegreerde front-office-functionaliteit, portefeuille management, order management en pre-trade compliance meting, die als Software as a Service (SaaS)-oplossing is geleverd. Deze is gekoppeld aan uitbesteding van de beleggingsadministratie, transactieverwerking en betalingsverkeer, post-trade compliance meting, performance-meting en financiële rapportages. Hierdoor wordt Blue Sky Group als Nederlandse pensioenuitvoerder in staat gesteld haar diensten en oplossingen aan een bredere groep aan te bieden. Blue Sky Group maakt gebruik van een real-time Investment Book of Records.

Dit is één enkele set van gegevens die worden gebruikt in het front-to-back-proces zonder dat hier enige IT-footprint binnen Blue Sky Group voor nodig is. Portefeuillebeheerders hebben een geïntegreerd beeld van de portefeuilles die zij beheren en van elke beleggingsbeslissing die door externe beheerders wordt genomen. CACEIS configureert en ondersteunt de front office-functionaliteit.