BSG Navigator

 • Beleggen als balanceeract

  Herbalanceren van de beleggingsportefeuille: wat is het, hoe vaak moet het en hoe zorg je dat emoties geen rol spelen als de markt een dip heeft? Jarno Dijkstra, portfoliomanager Asset Allocation & Overlay, geeft in deze editie van BSG Navigator zijn visie op herbalanceren.

 • Waardeoverdracht in sneltreinvaart

  Een pensioen bij een oude werkgever overdragen met één druk op de knop. Het klinkt als toekomstmuziek, maar is al werkelijkheid. Blue Sky Group stond samen met een aantal andere partijen aan de wieg van Mijnwaardeoverdracht.nl. Bij Pension Tech & Innovation werkt Edwin Pieneman, senior beheerder en namens Blue Sky Group nauw betrokken bij dit innovatieve project. We vragen hem hoe het werkt in de praktijk.
 • Waarom duurzaamheid niet simpel is

  In een continu veranderend pensioenlandschap loont een duidelijke route. In de interviewserie BSG Navigator geven pensioenprofessionals afwisselend hun visie op de toekomst of een toelichting op een actuele gebeurtenis in hun vakgebied. In deze editie praten we met Hanna Spanier, ESG-analist (environment, social, governance), over de dilemma’s rond duurzaamheid.
 • De klantvraag nog beter begrijpen is met videobellen weer een stukje eenvoudiger geworden

  Persoonlijk contact met deelnemers wordt, mede in het licht van het nieuwe pensioenstelsel, steeds belangrijker. Blue Sky Group biedt deelnemers nu met videobellen een nieuwe mogelijkheid voor persoonlijke pensioencommunicatie. Dit nadat een pilot bij vier pensioenfondsen met deze contactvorm uiterst positief is verlopen. Marcel van Dorresteijn en Maarten Leurs, respectievelijk medewerker en teammanager Pensioenservice, begeleidden de pilot.
 • Privaat vastgoed sluit beter aan bij het duurzaamheidsbeleid

  In een continu veranderend pensioenlandschap loont een duidelijke route. In de interviewserie BSG Navigator geven pensioenprofessionals afwisselend hun visie op de toekomst of een toelichting op een actuele gebeurtenis in hun vakgebied. In deze editie praten we met Pieter Westland, hoofd beleggingsstrategie, over de rol van vastgoed in de portefeuille van pensioenfondsen.

 • Meer ruimte voor illiquiditeit in het nieuwe pensioenstelsel

  In een continu veranderend pensioenlandschap loont een duidelijke route. In de interviewserie Blue Sky Group Navigator geven pensioenprofessionals hun visie op de toekomst of belichten ze een actuele gebeurtenis in hun vakgebied. ​In deze editie praten we met Jack Jonk, chief investment officer, over toekomstbestendig vermogensbeheer voor pensioenfondsen.

 • Groots resultaat met kleine pensioenen

  In een continu veranderend pensioenlandschap loont een duidelijke route. In de interviewserie Blue Sky Group Navigator geven pensioenprofessionals hun visie op de toekomst of belichten ze een actuele gebeurtenis in hun vakgebied. In deze editie: Mireille Rondel en André van Diermen over het succesvol automatiseren van de overdracht van kleine pensioenen.