Kamber Sener

Het onder de knie krijgen van het vak gebeurt voornamelijk on-the-job. Door de informele bedrijfscultuur is iedereen benaderbaar en bereid je te helpen, dus is er geen enkele rem op je ontwikkeling.

Kamber Sener

Wat houdt jouw werk als actuaris in?

De kern van mijn werk bij Blue Sky Group is actuariële pensioenberekeningen maken voor verschillende pensioenfondsen. Een voorbeeld hiervan is het berekenen van de contante waarde van de pensioenaanspraken. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel geld een pensioenfonds in beheer moet hebben om in de toekomst pensioenen van hun deelnemers uit te kunnen keren. Daarnaast houd ik de actuariële programmatuur up-to-date, onder andere voor het jaarwerk, factoren en ALM-berekeningen.

Wat vindt je het leukst aan werken bij Blue Sky Group?

Het leukste aan werken bij BSG vind ik dat de communicatielijnen kort zijn. Je krijgt dus snel antwoord op vragen en kan iedereen snel bereiken. Het onder de knie krijgen van het vak gebeurt voornamelijk on-the-job. Door de informele bedrijfscultuur is iedereen benaderbaar en bereid je te helpen, dus is er geen enkele rem op je ontwikkeling. Het mooie aan BSG is ook dat je al snel veel  verantwoordelijkheid krijgt als blijkt dat je deze aan kan. Er is tijd voor humor, maar we werken op de afdeling ook hard om onze doelen te bereiken. Blue Sky Group besteedt dan ook veel aandacht aan teambuilding, want samenwerken is erg belangrijk.