Blue Sky Group wint PensioenWegwijzer 2021

Voor de zevende keer is donderdag 4 november de PensioenWegwijzer uitgereikt aan een organisatie uit de financiële sector met het meest innovatieve praktijkvoorbeeld om pensioenkeuzes makkelijker te maken. De uitreiking vond plaats tijdens een inspiratiebijeenkomst voor vernieuwende pensioencommunicatie met als thema: nieuwe manieren om over je oude dag te praten. Onderdeel van het programma was de finale van de PensioenWegwijzer 2021 waarin vijf finalisten streden met live pitches. De prijs werd door de jury namens platform Wijzer in geldzaken uitgereikt aan Blue Sky Group. 

Houda PWW
Bagde winnaar juryprijs

Houda Stitou nam de prijs in ontvangst namens Blue Sky Group voor hun initiatief; Deelnemers als beste pensioenwegwijzer. De jury noemde de aanpak ‘overtuigend in z’n eenvoud’ en roemde het initiatief vanwege ‘de kracht van de deelnemer en het gebruik van het netwerk’.

De deelnemer als beste pensioenwegwijzer

Blue Sky Group dong mee met een methode die er op gericht is om de deelnemer zelf in te zetten in de pensioencommunicatie. “Mensen vertrouwen informatie van ‘een persoon zoals ikzelf’ veel meer dan een autoriteit of instantie en zijn veel eerder geneigd om die persoon te volgen,” licht Stitou die keuze toe. “Dat inzicht gebruiken we door de deelnemer in te zetten als wegwijzer voor de keuzes in het pensioenfonds. De deelnemer zelf is ons nieuwe, innovatieve middel,” aldus Stitou. Door influencers met een groot bereik onder de deelnemers te scouten en te ondersteunen met communicatiemiddelen pakt Blue Sky dit op een eigentijdse manier aan.

Meer weten?

Lees hier het volledige persbericht over de PensioenWegwijzer 2021.