Nieuws

  • IFF Pensioenfonds

    "Onze secretaris heeft tot zijn pensioen in 2015 onze beleggingsadministratie nauwgezet en met veel toewijding bijgehouden. Het belang van een goed en permanent inzicht in de beleggingsresultaten is het laatste decennium enorm gegroeid. Daarom besloten wij voor deze taak niet alleen de continuïteit te waarborgen, maar ook direct een professionaliseringsslag te maken.

  • Pensioenfonds SNS REAAL

    'Blue Sky Group heeft in 2015 de pensioenadministratie voor Pensioenfonds SNS REAAL op zich genomen. Het implementatietraject was complex en omvangrijk. Gaandeweg hebben we samen een aantal hobbels moeten nemen. Er moest erg veel worden uitgezocht en geregeld. Wat ik daarbij heel prettig vond, is dat de lijnen naar de betrokken personen altijd kort waren. Van projectleider tot en met directie: iedereen was steeds bereikbaar en betrokken.

  • Pensioenfonds Staples

    "Bij Staples vinden we een goede bescherming van de persoonsgegevens van onze deelnemers te belangrijk om ‘het er maar een beetje bij te doen’. Maar om zelf een medewerker op te leiden en die ook doorlopend up-to-date te houden op het gebied van privacybescherming, vonden wij toch wel een pittige taak. Daarom hebben we ervoor gekozen om gebruik te maken van de Privacy Officer van Blue Sky Group.

  • Beroepspensioenfonds Loodsen

    "Toen we eind 2015 een andere uitvoerder zochten stond Blue Sky Group ook al op onze shortlist. Uit kostenoverweging kozen wij toen voor een andere partij. Per 1 januari 2020 zijn we alsnog naar Blue Sky Group overgestapt en ik moet zeggen: we zijn unaniem enthousiast. 

  • 'Pensioen niet zo zeker als het ooit heeft geleken'

    Voor de videoserie 'PensioenPro in gesprek' interviewt journalist André de Vos topfiguren uit de Nederlandse pensioenbranche. In deze aflevering interviewt hij Toine van der Stee, algemeen directeur bij Blue Sky Group.

  • Digitale dienstverlening: 'Een leerproces voor beide partijen’

    De pensioenwet verplicht pensioenfondsen om correct, duidelijk en evenwichtig informatie te verstrekken, die aansluit op de behoeften van de deelnemer. Steeds vaker doen we dit digitaal. Maar hoe doseren we dit goed en hoe weten we of deelnemers onze informatie goed begrijpen? Willen mensen wel met een computer praten? En wat doet vergaande digitalisering met onze band met de deelnemers? Jan van Dijk, Emeritus hoogleraar Communicatiewetenschap en Sociologie van de Informatiesamenleving aan de Universiteit Twente geeft zijn visie op digitale dienstverlening.