Voor de Tweede Keer in de Top 50: Angeles Toledo's Onuitwisbare Impact op Financiële Duurzaamheid.

In een wereld waar duurzaamheid en financiën steeds nauwer verweven raken, staan er visionaire leiders op die grensverleggend werk verrichten. Eén van die leiders is niemand minder dan onze collega Angeles Toledo, onze toegewijde ESG-lead bij Blue Sky Group. Onlangs werd zij voor de tweede keer opgenomen in de prestigieuze Top 50 van vrouwelijke leiders die een cruciale rol spelen in het verduurzamen van de financiële sector in Nederland. Deze erkenning schijnt niet alleen een licht op Angeles' vastberadenheid en invloed, maar ook op de unieke positie en impact van Blue Sky Group in de financiële wereld.

Vanuit haar persoonlijke ervaring kijkt Angeles naar de bredere sector. In de financiële wereld, die grotendeels door mannen wordt gedomineerd, is het integreren van diversiteit in onze kernwaarden des te crucialer om ons voor te bereiden op de toekomst. Het belang van vrouwen en duurzaamheid in deze sector kan niet worden onderschat. Angeles benadrukt: ''Vrouwen, gedreven door hun zorgzame natuur, vormen niet alleen essentiële pijlers in leiderschap, maar verrijken ook teams met een diversiteit die de deur opent naar creativiteit. Het is essentieel dat we de waarde inzien die iedereen aan tafel brengt, en toewerken naar een meer inclusieve en duurzame toekomst.''

Dit succes had een begin. Angeles' inspirerende reis begon twintig jaar geleden, toen ze vanuit Mexico naar Nederland kwam door een aangeboden beurs van een Nederlands ontwikkelingsprogramma. Deze kans betaalde zich uit in een succesvolle opleiding, in haar geval de Master in International Finance en markeerde het begin van haar carrière in de financiële sector. Dankzij de steun van haar collega’s en team bij Blue Sky Group heeft Angeles haar kennis en ervaring over duurzaamheid kunnen voortzetten.

Het persoonlijke wordt politiek als het gaat om duurzaamheid. Duurzaamheid is niet enkel een verantwoordelijkheid van overheden en grote bedrijven; het begint bij het individu, bij de keuzes die ieder van ons maakt. “Een individuele druppel kan rimpelingen in het water veroorzaken, maar gezamenlijk vermogen en vastberadenheid genereren een transformatiegolf” aldus Angeles. Ze ambieert een rolmodel te zijn voor de jongere generatie vrouwen, hen te inspireren om standvastig te zijn en te strijden voor wat rechtvaardig is.

Met een blik op de toekomst, zijn we bijzonder trots op wat Angeles heeft bereikt en kijken we uit naar de positieve veranderingen die zij zal blijven aanbrengen binnen BSG en in de bredere sector.

Angeles Toledo
Angeles Toledo

 Onze toegewijde ESG-lead bij Blue Sky Group